• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Sanmar Tersanesi’nden Abu Dhabi Ports’a bir römorkör teslimi daha

Sanmar Tersanesi’nden Abu Dhabi Ports’a bir römorkör teslimi daha
Sanmar Tersanesi’nde inşa edilen “Al JIMI 1” (Yenicay VII) römorkörü Abu Dhabi Ports’un büyüyen filosuna katıldı. SAFEEN filosundaki römorkör sayısını 12’ye çıkardı.

Sanmar Tersanesi’nde inşa edilen “Al JIMI 1” (Yenicay VII) römorkörü Abu Dhabi Ports’un büyüyen filosuna katıldı. Bu filoda “Al JIMI 1”in  yine Sanmar tarafından 2017’de teslim edilen, “Al SHAHEED”(Yenicay IV) ve “AlHILI 1” (Yenicay VI) isimli kardeş iki römorkörü de bulunuyor.

Robert Allan Ltd Rascal 1800 tasarımına sahip son teknoloji ürünü ekipmanlarla donatılan Yeniçay serisi römorkörler; Abu Dhabi Ports’un mevcut filosuna katılarak, Musaffah Limanı ve Zayed Limanı’na hizmet verecek. Römorkörler, Abu Dhabi Ports’un denizcilik hizmetleri kanadı olan SAFEEN tarafından işletiliyor. Bu gemiler standart bir tasarıma sahip olmalarına rağmen, zorlu yerel şartlara uyum sağlamak üzere modifiye edildi.

Konu hakkında konuştuğumuz, SAFEEN Denizcilik Hizmetleri Baş Zabiti Kapt. Maktoum Al Houqani: “SAFEEN’in büyüme hızından memnunuz ve filomuza kattığımız bu yeni römorkörlerin, bize yeni müşteriler kazandıracağından eminiz. Müşterilerimiz için en yüksek kaliteli ürünleri talep ediyoruz; dolayısıyla tedarikçilerimizin de aynı kalite seviyesinde olmaları bizim için çok önemli. Bünyesinde modifiye edilmiş, her türlü yaşamsal alanda kullanılabilen, artırılmış yalıtım kalınlıkları ve fan kapasiteleriyle, geliştirilmiş HVAC sistemi içeren bir sıcak iklim paketini de istemiş olmamıza rağmen; Sanmar römorkörün teslimatını tam zamanında gerçekleştirdi. Zamanında teslimat SAFEEN için çok önemliydi ki, Sanmar’ın çabuk yanıt vermesi ve performans geçmişi, kendilerini tercih etmemizde büyük bir rol oynadı,” dedi.

Sanmar Tersanesi Satış Direktörü (MEA) Gary Dockerty ise yaptığı açıklamada, “Sanmar olarak, üçüncü Yeniçay Klası ASD römorkörümüzü SAFEEN’e teslim etmekten kıvanç duyuyoruz. Uzun yıllar boyunca güvenle hizmet edeceği SAFEEN’in artan itibarına kendi alanında katkı sağlayacağından eminiz ve SAFEEN’in vizyonuna ve başarmak istediklerine önümüzdeki uzun yıllar boyunca destek vermesini dört gözle bekliyoruz,” diye konuştu.

18.7 metre, 9.2 metre boyutlarındaki ASD konfigürasyonu olan Yeniçay römorkörlerinde, her biri 1.800 dakika/devir’de 969 kW güç üreten Caterpillar C32 ana motorları kullanılıyor. Bunlar, Veth VZ-900 azimut kıç pervanelerini döndürüyorlar. Yenicay VII, denizde gerçekleştirilen testlerde, 32 tonluk bir çekiş gücüne ve yaklaşık 12 knot azami hıza ulaştı.

Kompakt römorkörlerden oluşan bu sınıf, bilhassa üstün bir performans ve bölgedeki tipik küçük limanlarla iskelelerdeki gemiler için yüksek yükleme-boşaltma kapasitesi elde etmek üzere tasarlandı. Bunun yanında, yükseltilmiş deniz suyu soğutması ve HVAC özellikleriyle, yaz mevsimlerinde bölgede gözlenen oldukça yüksek sıcaklıktaki hava ve deniz suyu koşullarında güvenle kullanım ve mürettebat konforu sağlayacak.

Abu Dhabi Emirliği bünyesinde 2006 yılında kurulan Abu Dhabi Ports, Abu Dhabi’nin önde gelen ticarî ve halk limanları yöneticisi ve işletmecisi oluyor. Port of Fujairah’ın ve hem ticarî hem de lojistik bir merkez olan Khalifa Sanayi Bölgesi Abu Dhabi (Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi - KIZAD) ve bunun içerisinde yer alan Khalifa Limanı Serbest Bölgesi (Khalifa Port Free Trade Zone), sunduğu 100 kilometrekarelik alan olanağıyla, Orta Doğu bölgesinde yatırımcıların ilgisini çeken en büyük serbest bölge niteliğinde.

Abu Dhabi Ports, aynı zamanda, Khalifa Limanı Konteyner Terminali’ni tam donanımlı lojistik hizmetleriyle işleten Abu Dhabi Terminals’in yüzde 50’lik hissesine de sahip. Halihazırdaki 2.5 milyon TEU kapasitesine ek olarak Abu Dhabi Ports, COSCO SHIPPING Ports Limited ile imzaladığı ve operasyonları 2019 yılında başlayacak olan anlaşmayla, her iki konteyner terminalindeki yıllık kapasitesini 6 milyon TEU’ya çıkarmayı hedefliyor.

sanmar-tersanesi’nden-abu-dhabi-ports’a-bir-romorkor-teslimi-daha_1.jpgsanmar-tersanesi’nden-abu-dhabi-ports’a-bir-romorkor-teslimi-daha_2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim