• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

Sanmar Tersaneleri, ihtiyaca özel römorkör inşa edecek

Sanmar Tersaneleri, ihtiyaca özel römorkör inşa edecek
Sanmar Tersaneleri, tecrübeli operatörlerin çalıştıkları bölgelere özel deniz koşullarına ve operatörlerinin genel pratiğine uygun tekne oluşturmak için özel tasarım ihtiyaçlarına da cevap veriyor.

Robert Allan Ltd dizaynı ve rüştünü ispat etmiş römorkörlerden oluşan portfolyosu ile dikkat çeken Türkiye’nin önde gelen bu römorkör üreticisi Sanmar Tersaneleri, tecrübeli operatörlerin çalıştıkları bölgelerin özel deniz koşullarına ve operatörlerinin genel pratiğine uygun bir tekne oluşturmak için özel tasarım ihtiyaçlarına da cevap veriyor.

Sanmar Tersaneleri, “İsteğe Özel Üretim” felsefelerini vurgulamak amacıyla Dizayn Müdürü Özer İlhan’ın da katılımları ile Tugnology 19’da yerlerini alacak.

Sanmar Tersaneleri Dizayn Müdürü Özer İlhan, “Ekibimizde sadece iyi bir gemi inşaatı mühendisi olmalarının yanı sıra gemi inşaatı dizaynına özel bilgisayar programlarını da üst düzey bir biçimde kullanabilecek seviyede kendisini yetiştirmiş çok özel takım arkadaşlarımız bulunmaktadır. Onların bu yetkinlikleri, müşterilerimize standart model üzerinde yapılacak modifikasyonların nasıl etkiler yaratacağını gösterebilmek adına çok önemli bir araç olarak önem arz etmektedir” dedi.

 İlhan, “Son olarak İngiliz Targe Towing firması sahibi ve aynı zamanda genel müdürü olan Tom Woolley Bey’i, verdikleri son römorkör siparişleri için olan bir takım özel isteklerinin tekne üzerinde nasıl görüneceği hakkında bilgi sahibi edebilmek adına, Tuzla da bulunan Sanmar Tersaneleri Genel Merkezimizdeki dizayn ofisimizde ekibimizden Özge Hanım ile bir toplantı yapmak üzere davet ettik ve kendilerine bir sunum yaptık” dedi

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden derece ile mezun olduktan sonra 2013 yılında SANMAR ailesine katılan ve şirketin ilk kadın gemi inşaatı mühendisi olan Özge Abanuz, iki yıl önce ise proje mühendisliğine terfi ettirildi.

Balıkçı bir ailenin kızı ve profesyonel scuba dalgıcı olan Abanuz, “Türkiye’ye dışarıdan bakan toplumlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’de, pek çok Avrupa ülkesinden onlarca yıl önce, kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermek de dâhil, kadın-erkek eşitliğini sağladığının ne yazık ki farkında değiller” dedi.

Kadınların denizcilik sektöründe etkin olarak yer almaları için çalışan firmalardan biri olan Sanmar, birkaç yıldır bünyesinde kadın gemi inşaatı mühendislerini istihdam etme konusuna önem veriyor.

Sanmar Tersaneleri’nde inşa edilen yaklaşık 200 civarında römorkör, Afrika, Ortadoğu, Orta ve Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’da faaliyet gösteriyor. Bu römorkörlerin içerisinde hem Voith ve Z-Drive traktör tipi tekneler hem de ASD tipi tekneler bulunuyor.

sanmar_tersaneleri_ihtiyaca_ozel_romorkor_insa_edecek.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim