• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Sanmar tarafından Svitzer'e inşa edilen iki römorkör teslim edildi

Sanmar tarafından Svitzer'e inşa edilen iki römorkör teslim edildi
Türkiye'nin önde gelen römorkör işletmecisi ve gemi inşa tersanesi Sanmar, Svitzer için inşa ettiği beş römorkörden ilk ikisini teslim etti.

Sanmar Shipyard, dünya çapında römorkör hizmeti sunan Svitzer’in Umman’daki Sohar Port operasyonunda kullanmak için sipariş verdiği beş römorkörden ilk ikisini teslim etti.

Umman’daki Sohart Port ile olan sözleşmesi 15 yıl daha uzatılan Svitzer, filosuna yeni nesil ve yüksek güvenlik standartlarına sahip römorkörlerler katmak için Sanmar ile iletişime geçti. Geçen senelerde Sanmar’ın inşa ettiği Bigaçay sınıfı, 29 metrelik dört römorkörü Fas’ta Tanger MED 2 Terminali’nde kullanan ve memnun kalan Svitzer bu sefer Umman’daki Sohar Port için üçü Bigaçay, ikisi Sırapınar sınıfı olmak üzere beş römorkör siparişi verdi.

SANMAR, ZAMANINDA TESLİM ETTİ

Svitzer COO’su Leonarda Sonzio, “Sohar Limanı ve serbest bölgesi için yürüttüğümüz ihale sürecinde Sanmar, hem Svitzer’in hem de limanın ihtiyaçlarını çok net bir biçimde anlayarak müşterilerimize daha güvenli ve etkili römorkörcülük hizmetleri sunma tutkumuzu güvenilir ve uygun maliyetli bir çözüm üreterek destekledi. Ayrıca Sanmar’ın yüksek kaliteli römorkör inşasındaki geçmiş performansı ve zamanında teslimat konusundaki başarıları da bu kararın verilmesinde pozitif yönde katkıda bulundu” dedi.

Sohar Port Yöneticisi Peter Rosewall ise, “Sanmar, Türkiye’den Umman’a kendi ekibiyle Süveyş Kanalı üzerinden teslimatı gerçekleştirdi. Teslimat sorunsuzdu ve her bölümü Sanmar tarafından baştan sona çok profesyonelce ele alınmıştı. Teslimat zamanında ve en önemlisi güvenli bir şekilde yapıldı ” diye konuştu.

SOHAR'IN TALEPLERİNE GÖRE MODİFİYE EDİLDİ

Sohar için üretilen römorkörlerin Sanmar’ın tasarım özelleştirmesine iyi bir örnek olduğunu belirten Sanmar Başkan Yardımcısı Ali Gürün ise, “İki özel Robert Allan tasarımı, kendi tasarım ve mühendis takımımız tarafından Sohar’ın zorlu taleplerine göre modifiye edildi” dedi.

Ali Gürün, “Bizi daima yüksek donanımlı ve düşük maliyetli römorkör inşa etme noktasında baskısını eksik etmeyen Svitzer ile çalışmaya devam etmekten dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Bu römorkörleri özgünleştirmek ve optimize etmek için müşterimiz ve dizaynerimiz ile birlikte dirsek teması içerisinde sıkı bir çalışma yürüttük. Böylelikle, Svitzer’in de en ekonomik şartlarda ihale gereksinimlerini yerine getirebilmesini sağlamış olduk. Bu kontratın en önemli parametreleri arasında gelişmiş dizayn özelliklerini, yüksek inşa kalitesini ve yoğun teslimat programını gösterebiliriz” diye konuştu.

BİGAÇAY'IN ÖZELLİKLERİ 

Uzunluk : 29.40 metre
Genişlik : 13.30 metre
Ana makine gücü : 2×2,525 kW
Azami hız : 12 km
Çekiş gücü : 80 ton

SIRAPINAR'IN ÖZELLİKLERİ 

Uzunluk : LOA 22.40 metre
Genişlik : 10.85 metre
Ana makine gücü : 2 x 1,500 kW
Azami hız : 12 km
Çekiş gücü : 50 ton

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim