• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Sanmar, Delicay Vlll’i Nemrut Körfezi’nde görevlendirdi

Sanmar, Delicay Vlll’i Nemrut Körfezi’nde görevlendirdi
Sanmar, güçlü kompakt römorkörlerinden biri olan Delicay serisinden Delicay Vlll'yi Nemrut Körfezi'nde kullanılmak üzere filosuna kattı.

Delicay Vlll tasarımı, Sanmar tarafından inşa edilen diğer römorkörleri gibi Kanadalı deniz mimarları Robert Allan Ltd’nin imzasını taşıyor. Delicay Vlll, Robert Allan’ın TRAktor-Z 2500SX tasarımına özel, Sanmar tarafından çok yönlü bir Z tahrikli traktör römorkörü olarak inşa edildi.

25.3 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki Delicay Vlll, hem liman gemisi elleçleme hem de çekme görevlerinde maksimum verimlilik için tasarlandı.

Nemrut Körfezi’nde görevlendirilen Delicay Vlll adlı römorkör, 2 adet 2100kW ana motorlarla çalıştırılıyor, bu da ona yaklaşık 12 knot’un önünde bir hız ve etkileyici 75 tonluk bir duba çekme sağlıyor. Delicay Vlll 84m3 fuel oil kapasitesine sahip.

Römorkörün tekerlek yuvası, kıç tarafındaki ana konsoldan maksimum 360 derecelik görüş alanı sağlayacak şekilde tasarlanmış. Ana motor egzoz bacaları, tekerlek yuvası çevresi etrafındaki görüş engellerini azaltmak için kapı çerçevesi ve pencere dikmeleri gibi doğal kör noktalara yönlendirildi. Tepegöz pencereleri ve dönen bir direk, üstten görüş ve bir geminin işaret fişeği altında operasyonları gerçekleştirme kabiliyeti sağlıyor.

Sanmar Başkan Yardımcısı Ali Gürün, “Dış müşterilerimiz gibi biz de Delicay sınıfı römorkörlerin performansından çok memnunuz. Son teknoloji ürünü tasarımları, kapsamlı fiziksel model testleri ve hesaplamalı akışkanlar dinamiği simülasyonları yoluyla elde edildi; bu, en son teknolojilerin kullanımıyla birleştiğinde, bu römorkörün daha büyük öncüllerinin çalışma kapasitesini başarabileceği ve çoğu zaman aşabileceği anlamına geliyor” açıklamasını yaptı.

Özel bir Fi-Fi dizeline sahip olan Delicay Vlll, Ege Denizi’nin batı kıyısındaki Nemrut Körfezi’nde faaliyet gösteren diğer Sanmar filo römorkörlerine katılacak ve burada römorkör Boğaçay Xl’in yerini alacak. Sanmar filosu, Türkiye kıyılarındaki büyük limanlarda faaliyet gösteriyor.

Sanmar Römorkaj ve Kılavuzluk Hizmetleri Direktörü Korhan Doruk, Sanmar filosuna yeni katılan Delicay Vlll römorkörü ile ilgili “Artan miktarda konteyner gemisi trafiğini idare ediyoruz ve bunun gelecekte de devam etmesi muhtemeldir. Ön tarafta geminin ortasında iki itici bulunan traktör römorkör tasarımı, her yöne mükemmel manevra kabiliyeti ve güç sunması nedeniyle bu tür işler için ideal olarak uygundur, özel bir avantajı da yanlarda çalışırken güç ve güç sunabilmesidir. Bu nedenle filomuzdaki bu tip römorkör sayısını arttırıyoruz. Kaptanlarımız, müşterilerimiz gibi çok büyük gemilerin elleçlenmesi için sağladıkları fırsatlardan çok memnunlar” dedi.

Sanmar, şu anda bu popüler sınıfta Delicay lX ve Delicay Xll adını taşıyan iki römorkör üzerinde çalışıyor.

sanmar-007.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim