• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Sanmar, Danimarkalı Svitzer'e 17. römorkörü teslim ediyor

Sanmar, Danimarkalı Svitzer'e 17. römorkörü teslim ediyor
Sanmar, Danimarkalı Svitzer’e 17. römorkörü teslim ediyor. Sanmar Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün, 2018 yılında tersanede toplam 24 römorkör inşa edeceklerini söyledi.

Römorkörün dünya devlerinden Sanmar,  Danimarkalı Svitzer’e 17. römorkörü teslim ediyor. Deliçay römorkör serisinin ikinici ürünü olan Svitzer Vale, Robert Allan Limited tarafından yapılan yenilikçi TRAktor-Z 2500 SX (Sanmar eXclusive) tasarıma sahip. Üstün teknik özellikleri ile ön plana çıkan römorkörde daha yaygın olarak kullanılan ASD konfigürasyonunun yerine; bu yeni seri, hem liman hem gemi çekme, yanaştırma ve yedekleme görevlerinde maksimum verim elde edilmesini sağlamak için özel olarak tasarlanmış, önden çekişli Z-drive sistemi bulunuyor. 

Römorkörün tanıtım toplantısında konuşan Sanmar Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün, şu anda tersanede Svitzer için beş römorkörün inşa halinde olduğunu söyledi. Gürün, 2018 yılında tersanede toplam 24 römorkör inşa edeceklerini açıkladı. 

70 tonluk çekme gücü

ABS tarafından klaslanan römorkör Svitzer Vale, önce İngiltere’ye gidecek daha sonra Bremerhaven’da operasyonlarına başlayacak. 

Deliçay serisi, 60 ve 70 ton çekiş gücünde üretilebiliyor. Üstelik bu yepyeni ve esnek tasarım, sahibine, istemiş olduğu özelliklere göre dizayn edilmesine olanak sağlayan bir dizi opsiyonel seçenek de sunuyor. Svitzer Vale 70 tonluk çekme gücüne sahip. Kompakt yapısının haricinde, Robert Allan Ltd tasarımı ve Sanmar üretim tecrübesinin ortak eseri olan römorkörde; tam havalandırmalı, banyolu, ayrı mutfaklı ve personel dinlenme/TV odalı üç adet ikiz palamar kabinleri var. Tüm mürettebat ve misafirler için yeterli sayıdaki oturma yeri yaşam alanına genişlik ve ferahlık katıyor.

Sanmar Denizcilik, Svitzer firmasına bugüne kadar 16 römorkör teslim etti. Svitzer Vale 17. römorkör oluyor. İnşa edilmekte olan Deliçay III römorkörü de Eylül ayında Svitzer firmasına teslim edilecek. Ayrıca 7 kıtaya ihraç ettiği römorkör sayısı 180'i geçti.

25.30 metre uzunluğa, 12 metre genişliğe ve 6 metre derinliğe sahip Svitzer Vale'de, iki adet Caterpillar 3516C HD motoru bulunuyor. Ayrıca 12.5 knot hız yapabilen römorkör, Rolls Royce US255 pervane sistemiyle donatıldı. 

Dünyada birçok ilke imza attı

Tuzla ve Yalova’da bulunan tersaneleri ile römorkör inşasında dünyanın en büyük on şirketi arasında yer alan Sanmar, dünya çapında birçok ilke imza attı. Norveç’li Bukser og Berging için dünyanın LNG ile çalışan ilk römorkörünü ve ilk uzaktan kumandalı gemi ‘Svitzer Hermod’u  inşa eden firma, Caterpillar işbirliğinde ilk hidrolik-hibrit römorkörünü inşa etmeye başladı.  şirket, ‘Boğaçay Hibrit’i bu kez kendi filosuna katarak, Türkiye’ye kazandıracak. Sanmar’ın 7 kıtaya ihraç ettiği römorkör sayısı 180’i geçti. 

sanmar,-danimarkali-svitzere-17.-romorkoru-teslim-ediyor_1.jpgsanmar,-danimarkali-svitzere-17.-romorkoru-teslim-ediyor_2.jpgsanmar,-danimarkali-svitzere-17.-romorkoru-teslim-ediyor_3.jpgsanmar,-danimarkali-svitzere-17.-romorkoru-teslim-ediyor_4.jpg

Haber: Aysel YÜCEL

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim