• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

Sanmar çığır açan elektrikli römorkörü HaiSea Marine'e teslim etti

Sanmar çığır açan elektrikli römorkörü HaiSea Marine'e teslim etti
Sanmar Tersaneleri, çığır açan üç emisyonsuz akülü elektrikli römorkörden ilki olan HAISEA WAMIS'i LNG Kanada'nın British Columbia, Kitimat'taki yeni ihracat tesisinde faaliyet göstereceği HaiSea Marine'e teslim etti.

ElectRA 2800SX tabanlı HAISEA WAMIS, Türkiye'den ihraç edilen ilk elektrikli römorkördür; Kanada'daki ilk elektrikli römorkör ve Kanadalı deniz mimarları Robert Allan Ltd'nin tasarımına dayanan ilk elektrikli römorkör tamamlanacak ve teslim edilecek.

Haisla Nation ve Seaspan ULC arasındaki bir ortaklık olan HaiSea Marine ile yapılan ve LNG ile çalışan römorkörler HAISEA KERMODE ve HAISEA'yı da içeren bir ortaklık olan beş römorkör anlaşmasının bir parçası olarak tüm ElectRA serisi römorkörler HAISEA WEE'GIT ve HAISEA BRAVE kısa bir süre içinde ona katılacak. WARRIOR, Kanada'nın ilk LNG römorkörü.

Sanmar, bu yıl ElectRA 'Geleceğin Çekicileri'nden toplam 7 adet teslim etmiş olacak. 2 adet Güney ve Orta Amerika işletmecisi SAAM Towage'a, 1 adet Norveç'te Bukser og Berging'e ve 1 adet de Türkiye'de Sanmar'ın kendi filosuna teslim edilecek.

28,40 m uzunluğunda, 13,00 m kalıp genişliği ve 5,60 m en az kalıp derinliği ile ElectRA 2800SX elektrikli liman römorkörleri, 6.000 kWh pil depolama sistemine sahiptir ve 70 ton çekme gücüne sahiptir. HAISEA WAMIS, HAISEA WEE'GIT ve HAISEA BRAVE, tüm gemi yanaşma ve yanaşma görevlerini yalnızca pil gücüyle gerçekleştirecek.

11-104.jpg

Kitimat'ta bol miktarda temiz hidroelektrik gücü mevcut olduğundan, liman römorkörleri, işler arasında rıhtımlarında bulunan özel kıyı şarj tesislerinden şarj edebilecek ve bu da onların sıfır emisyonlu sürdürülebilirlik hayalini gerçekleştirmelerini etkili bir şekilde sağlayacak.

Kitimat, Britanya Kolumbiyası çevreye duyarlı bir bölgededir ve LNG Kanada, yeni ihracat tesisini planlarken, inşa ederken ve işletirken deniz ve yaban hayatı yaşam alanlarını korumak için büyük özen göstermiştir.

222-012.jpg

Sanmar Tersaneleri Başkanı Ali Gürün şunları söyledi: “HAISEA WAMIS'in teslimatı, sürdürülebilir, çevre dostu bir römorkör ve römorkör çekme endüstrisine giden yolda ileriye doğru atılan büyük bir adımı işaret ediyor ve önden liderlik etmekten gurur duyuyoruz. teknolojik ilerleme yoluyla yenilikçi fikirleri eyleme geçirmek için ortaklar. Bu projenin önemi sadece bizim için değil, bir bütün olarak çalıştığımız sektör için çok büyük.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim