• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

Sanmar 2022’yi 30 römorkörle kapatıyor

Sanmar 2022’yi 30 römorkörle kapatıyor
Sanmar Tersaneleri, 2022'nin son haftasında dört römorkör daha teslim etti.

Türk römorkör üreticisi Avrupa, Orta Doğu, Avustralya, Güney ve Orta Amerika ve Asya’daki operatörlere ve Türkiye iç pazarına toplam 30 römorkör teslim etti.

2022 yılında teslim edilecek son römorkör, Marintug tarafından Adakale olarak adlandırılan YENICAY XVI oldu. RAscal 1800 Sınıfı kompakt römorkörler, Kanadalı tasarımcı Robert Allan Ltd tarafından özel olarak Sanmar için geliştirildi ve modern, yüksek performanslı Z tahrikli halat elleçleme ve daha küçük gemi elleçleme römorkörlerinin karşılaştığı zorlukları ele almak üzere tasarlandı.

Az sayıda personel için tasarlanan ve yeşil kimliğe, yüksek makine otomasyonu standardına sahip römorkörler 18 metre uzunluğa, 9 metre genişliğe ve 4 metre drafta sahip. Adakale, düşük hızlarda yüksek manevra kabiliyeti ile gemi yardım çalışmaları, halat elleçleme, genel liman hizmeti ve kıyıda çekme operasyonlarına katılabiliyor. Gemiye yardım işi genellikle pruva üzerinde yapılırken genel çekme, vinçle pruva üzerinden veya çekme kancası veya çekme vinci ile kıç üzerinden yapılabiliyor.

Adakale’nin iki Caterpiller C32 ana motoru, 32 tonluk çekiş gücü ve 12 knot’luk hız sağlıyor. Römorkörün tank kapasiteleri yaklaşık 34.000 litre fuel oil ve 5.900 litre tatlı su içeriyor. Adakale, American Bureau of Shipping (ABS) gereksinimlerine uygun olarak X A1, X AMS, UWILD, Towing Vessel, QR ve FF Capable notasyonu ile inşa edildi.

Sanmar, daha önce kendi filosunda çalışan bir diğer kompakt römorkör Bozcay VI’yı da Yalpaş’a satarak teslim etti ve römorkör Yalova 5 olarak yeniden adlandırıldı.

Robert Allan Ltd’nin RAPport 1900SX tasarımına dayanan Yalova 5, açık deniz gemileri için gemi elleçleme görevlerinin performansında maksimum verimlilik için tasarlanmış, çift vidalı, dizel motorlu römorkör; 19 metre uzunluğu, 8 metre genişliği ve iki Caterpillar C32 ana motoruyla 33 tonluk bir çekiş gücü ve 12 knot serbest çalışma hızı sağlıyor.

Sanmar Tersaneleri Ticari Direktörü Rüçhan Çıvgın şunları söyledi:

“2022 yılı sona ererken Sanmar Tersaneleri olarak hem Altınova hem de Tuzla tersanelerimizde sağlıklı üretim rakamları ile güzel bir yılı geride bırakabiliriz. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, özel olarak yarının düşük emisyonlu ve emisyonsuz römorkörlerimizi üretmek ve daha da geliştirmek için, 2023 ve sonrası için beklentilerin iyi göründüğünü bildirebildiğim için mutluyum.”

Sanmar’ın teslim ettiği diğer iki römorkörle ilgili detaylar daha sonra açıklanacak.(Denizcilik Dergisi)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim