• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Samsun'da son 3 yılda 31 gemi tutuldu

Samsun'da son 3 yılda 31 gemi tutuldu
Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, son 3 senede 598 adet gemi denetimi yaptıklarını, 414 geminin eksiğinin tespit edildiğini, 31 adet geminin ise tutulduğunu açıkladı

Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, son 3 sene içerisinde limanlarda demirli bulunan ve yurt dışına çıkacak Türk bayraklı gemilere yönelik toplamda 598 adet gemi denetimi yaptıklarını belirtti. Ünal, denetim sonucunda 414 geminin eksiğinin tespit edildiğini, 31 adet geminin ise tutulduğunu açıkladı.

Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılması kapsamında eskiden bölge müdürlüğü konumunda bulunan bazı liman başkanlıklarının kapatıldığını ve her ilde Liman Başkanlığı oluşturulduğunu söyledi. Samsun Liman Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Ünal, "Son 3 sene içerisinde limanlarda bulunan ve yurt dışına çıkacak gemilere yönelik 598 adet denetim yapıldı. Denetimler sonucunda 414 geminin eksiği bulunduğu tespit edilirken, 31 gemi çeşitli eksikleri nedeniyle tutulmuştur. Eksikleri bulunan ve tutulan gemilerin eksiklerinin giderilmesi sağlanmıştır." dedi.

DENETİMLER TİTİZ BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR

Samsun Liman Başkanlığı'nın görevleri hakkında bilgi veren Ünal, şunları söyledi: "Samsun Liman Başkanlığı, gemilerin denetimini, gemi adamlarının sınav belgelendirme işlemlerini, liman tesislerinin denetimlerini, gemi adamları kurslarının ilk izinlerini ve yurt dışına çıkacak olan Türk bayraklı gemilerin uluslararası standartlara uygunluğu konusundaki denetimlerini uzman arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştiriyor. Türkiye'nin denizcilik alanı uzun süredir kara listede yer alıyordu. Ülkemizin denizcilik alanı önce gri listeye, sonra beyaz listeye geçerek dış ülkeler nezdinde büyük bir prestij kazandı. Tabi bu konumu korumak da gerekiyor. Bu kapsamda yurt dışına gidecek gemilerimizin son denetimleri titiz bir şekilde limanlarımızda yapılıyor."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
tecrübe
28 Aralık 2012 Cuma 22:34
talep
Beykoz mezunu,20 yıldır denizlerde Çalışan çalışmadığı gemii tipi, tonajı gitmediği ülke görmediği liman yapmadığı seyir yüklemediği yük kalmayan ve Şu an Uzakyol gemi Kaptanıy olan abilerimiz var.Lakin Psco olamıyorlar...deneyimlerini tecrübelerini birikimlerini yansıtamıyorlar...İnşallah büyüklerimiz konuyla ilgili düzenlemeler yapar denizlerde,limanlarda,tersanelerde bir fiil yıllarını harcamış hizmet etmiş bu insanların hizmetlerinden istifade eder.
88.230.116.216
analiz
26 Aralık 2012 Çarşamba 20:02
psco
iyiki kara listeden beyaz listeye geçtik.Alkış Alkış... ne büyük marifet..Denizcilik alanında başka söylencek bir şey yok mu? Ha beyaz listeye gelince Türkiyedeki gemi filosu yenilendi, gemi adamları eğitimli, disiplinli,armatör kaliteli personel arıyo vs....Psco gemi tecrüben ne kadar?Denizde ne kadar çalıştın?Ha fakulteyi bitirdin kpss le atandın.1 yada 2 sene gemide çalıştın.Oldun psco.
78.162.101.28
psco
25 Aralık 2012 Salı 10:37
psco
türkiyede psco ların abudik gubidik işlerle uğraşmaktan psc yapmaya vakti kalıyor mu diye de bir soran olsa ne cevap alır acaba çok merak ediyorum. tüm avrupa ülkelerinde pscoların sadece kendi işini icra etmekte olduğunu gören bilen bir babayiğit yok ki türkiyedeki pscoları da sadece kendi branşlarında çalışmalarını sağlayarak profesyonelleşmelerini sağlasın. samsunda gereği kadar psco yapılmış olabilir ama diğer limanları neden kimse sormuyor?? aylarca sıfır psc çeken birsürü liman var. Türk denizciliğinin ileri gitmesini isteyenler psco larişin branşlaşma sağlamalıdır.
88.249.244.117
Müh Kaptan Refik Akdoğan
25 Aralık 2012 Salı 09:44
PSC denetimleri
Samsun Liman Başakanını kutlar başarılarının devamını dilerim. Açık olarak görülüyor ki sivil denizcilik okullarında PSC dersi verilmelidir ve bunu pek ala liman başkanları ve yardımcıları yapabilir. Allah selamet versin. www.Refikakdoğan.com
176.240.116.142
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim