• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Salih Zeki Çakır seçimlerin iptalini istedi

Salih Zeki Çakır seçimlerin iptalini istedi
9 Mayıs 2013 tarihinde yapılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meslek Komite seçimlerini kaybeden Salih Zeki Çakır seçimlerin iptali için İl Seçim Kurulu’na başvurdu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanlığı için aday olan ancak 9 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerde İMEAK Deniz Ticaret Odası  Meslek Komitesi seçimlerini  kaybeden Salih Zeki Çakır DTO seçimlerinin iptali için İl Seçim Kurulu’na başvurdu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası  (DTO) seçimlerinde Metin Kalkavan ile birlikte aday olan ancak 9 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerde  İMEAK Deniz Ticaret Odası Meslek Komiteleri  seçimlerini  kaybeden Salih Zeki Çakır, seçimlerin iptali için ilk önce Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu'na müracaat etti. Salih Zeki Çakır’ın başvurusunu görüşen Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu seçimin iptaline gerek duyulmadığı şeklinde karar verdi.

Çakır , İlçe Seçim Kurulu’nun ardından bu kez İl Seçim Kurulu’na müracaat ederek İMEAK DTO seçimlerinin iptalini istedi.  İl Seçim Kurulu’nun cevabını bekleyen Çakır’ın eğer seçimlerin iptali yönünde bir karar çıkmazsa bu kez de Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK)’ya müracaat edeceği öğrenildi.

kararjpg.jpg

Haber: Recep CANPOLAT

www.DenizHaber.Com.tr- ÖZEL HABER

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
MAHMUT TURAN
15 Mayıs 2013 Çarşamba 15:33
SEÇİLEBİLMEK
9 mayıs günü "Deniz Ticaret Odası" odalarında yapılan ismi ile seçim aslı ile seçilmişler olan bir günde,acaba bizde yarışabilirmiyiz umudu ile sandık başına gittik.
Birçoğu akrabalık bağı ile hısımımız ,aynı dereden su içmiş büyüklerimiz ve arkadaşlarımız ve kıymetli abilerimiz ile DEMOKRATİK bir şekilde karşı karşıya geldik.Seçimden sonra yine aynı saftayız.
Bunun ismi seçim en azından bize öyle söylediler.Seçilmek adaylığı onaylanan herkesin hakkı, seçmen hangi kriterle olursa olsun seçeceği insanı seçen kimse.
Ortak liste çıkmayınca abilerimizin karşı listesinde yer bulduk. Bunun verdiği utanç ile elimiz yüzümüz kızardığı yetmezmiş gibi birde Kırmızı oy pusulası verdiler.Hani kızamık olan çocuklara kırmızı şeker verirler ya.
Bizede bir umut dedik - deme cesaretinde bulunduk. Öyle ya bu DEMOKRASİ değilmi köylerde mahallelerde başlar aynı mahallenin köyün insanları Muhtarını seçer,bu bir isyan mıdır? hayır seçimdir.İşte biz de değişim dedik DEMOKRASİ adına dizildik sandıklar ardına kol kola koyun koyuna,bu seçime katılan tüm üyeler olarak mücadelesi verdik.
Bu mücadele daha temiz ve nezih şartlarda olmalı idi. O kalabalıkta oy kullanamam diyenlerde oldu,oy kullanmaya gelip sıkışıklıktan dolayı geri dönenlerde oldu , hemde şehir dışından gelenler işlerini bırakıp oy kullanmaya gelenler.
Şimdi sayın seçim kurulu yetkilileri bilmem kaçıncı maddeye göre, bilmem ne şartları oluşmadı diye itirazı red ediyorlar,seçim öncesi orada oluşacak -oluşabilecek seçmen sayısını hesap edemediler mi, seçim anında seçime hakim olabildiler mi,sandık başında yada oda aralarında olanlara karşı ne önlem aldılar!!
Zaten ağırlıkları ile ön plana çıkan Sayın Büyüklerimiz bu sonuca rahatlıkla ulaşacaklardı niye bu kadar zahmet eziyet ,hani zaten yenmeyi kafanıza koymuşsunuz bari biraz geniş alanda ağarlansaydık.

Oluşacak yeni yönetime başarılar dilerim, daha DEMOKRATİK ortamlarda birlik ve beraberlikle seçimlerde yarışmak umudu ile saygılar.
88.249.172.62
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim