• BIST 11189.5
  • Altın 5736.952
  • Dolar 42.5636
  • Euro 49.5191
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 10 °C

Sahil Güvenlik'ten deniz patlıcanı operasyonu

Sahil Güvenlik'ten deniz patlıcanı operasyonu
Bozcaada'da, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Degak-05 Dalış Timi ekipleri, Sahil Güvenlik botları ile birlikte kaçak avcılığa karşı 2 operasyon düzenledi.

1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe giren ve ceza kapsamı genişletilen, 1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında kaçak avcılara ceza yağdı, teknelerin istihsal vasıtalarına el konuldu.

Ekipler, ilk operasyonu 9 Şubat tarihinde Bozcaada'nın kuzeyinde gerçekleştirdi. Özel bir teknenin yasadışı deniz patlıcanı avcılığı yaptığı, drone vasıtasıyla tespit edildi. Sahil Güvenlik botlarını gören balıkçılar, teknede bulunan bidon ve çuvalları denize attı.

Dalış timleri, drone kayıtlarından yararlanarak 3 adet 50 kilogramlık bidonlar içerisinde ve 1 adet 140 kilogramlık file içerisinde yasadışı avlanmış deniz patlıcanı tespit etti.

Ceza kapsamında; tekne sahibi M.Ö.'ye 2 bin 500 TL, N.Y. ve B.M.'ye bin 700 TL olmak üzere toplamda 5 bin 900 TL para cezası uygulandı.

Öte yandan teknedeki dalış ekipmanlarına el konuldu. Canlı durumda olan 250 kilogram deniz patlıcanı ise denize bırakıldı.

CEZA YİYEN TEKNELERE SIKI TAKİP

Operasyonlarına ara vermeden devam eden ekipler ikinci operasyonu 18 Şubat tarihinde gerçekleştirdi. Yasadışı deniz patlıcanı avcılığına karışan teknelerin tespiti ve delillerin karartılmasının önüne geçilmesi için yapılan operasyonda bir teknede arama yapıldı.

İkisi dalgıç biri sivil üç kişilik avcılar 'Sünger Avcılığı İstihsali İzin Belgesi' ile çalıştıklarını beyan ettiler. Fakat ekipler tarafından, teknedeki bidonlarda deniz patlıcanı kalıntıları fark edildi. Dalış timi, teknenin bulunduğu alanda deniz tabanında 2 adet çuval içinde yaklaşık 80 kilogramlık deniz patlıcanı buldu.

Tekne sahibi S.G.; 2 bin 500 TL, T.Y. ve O.E. hakkında ise bin 700 TL olmak üzere toplamda 5 bin 900 TL'lik cezai işlem uygulandı. Tekne ekipmanlarına el koyulurken canlı olduğu belirlenen deniz patlıcanları ise denize bırakıldı.

Ekiplerin, bölgede yasadışı su ürünleri avcılığına dair denetimlere devam edeceği bildirildi.

1111-002.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim