Sahil Güvenlik Komutanlığı önceki gün düzenlediği basın gezisinde, komutanlığın sahip olduğu imkânlar ve yerine getirdiği faaliyetleri tanıttı. Gezi kapsamında önce Büyükdere’deki Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’nda, Kurmay Kıdemli Albay Seyit Ali Kurnaz basına bir brifing verdi. Albay Kurnaz, kaçakçılık, yasadışı balık avcılığı, mülteci hareketleri, deniz kirliliği, Türk boğazlarından geçen gemilerin terörist eylemlere karşı korunması ile arama kurtarma faaliyetlerini yerine getirdiklerini ifade etti.
411 kişi kurtarıldı
Albay Kurnaz son bir yılda 19 bin 807 geminin kontrol edildiğini belirterek “Bu kontrollerde 2 bin 534’ü savcılığa sevk edildi. Su Ürünleri Kanunu’na aykırı davranan 1253 tekneye de 1 milyon 952 bin 966 YTL idari para cezası uygulandı. Arama kurtarma faaliyetlerinde ise 35 gemi ile 411 kişinin hayatı kurtarıldı” dedi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın bir diğer savaşı da denizleri kirletenlerle. TCSG 88 Botu’nun Komutanı Kıdemli Üsteğmen Zeki Aktürk ise yatlara ve turist teknelerine yönelik faaliyetlerde teknelere zarar vermemek için, “Timberland” ayakkabılar giydiklerini söyledi. Bu nedenle hücumbotların dolaplarında personelin timberlandlarının hazır bulunduğunu anlattı. Tanıtım gezisinde Hülya Avşar’ın oynadığı “Alo 158” Sahil Güvenlik Hattı’nın klibi de gösterildi.
Kaan’ın ismi hücumbotlarda yaşıyor
TATBİKATTA kullanılan ve radara yakalanmayan özellikteki Kaan 29 sınıfı TCSG 106 isimli tekne ardında hüzünlü bir öyküyü de barındırıyor. Botların tasarımcısı, 1996 yılında henüz 22 yaşında Boğaziçi Köprüsü’ndeki bir kazada yaşamını yitiren Kaan Onuk. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencisiyken yaşamını yitiren Onuk’un eskizlerini çizdiği hücumbotları, mühendis babası Ekber Onuk hayata geçirdi. Kaan sınıfı hücumbotlar bugün Sahil Güvenlik’te kullanılıyor.
Kaynak:Süleyman ARIOÐLUDenizHaber.Com
Sahil Güvenlik güven veriyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı önceki gün düzenlediği basın gezisinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın sahip olduğu imkânlar ve yerine getirdiği faaliyetler tanıtıldı.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Erakçi 'Koşullar değişti! Hürmüz Boğazı'nın yönetimi eskisi gibi olmayacak'Son bir buçuk yılda bölgede yaşanan savaşların "bir dönüm noktası" olduğunu ve güvenlik koşullarını değiştirdiğini söyleyen Erakçi, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, Hürmüz Boğazı'nın yönetimi eskisi gibi olmayacak’’ dedi.
Ayvalık açıklarında gezi teknesi battı: Bir doktor öldüBalıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında özel bir teknenin batması sonucu denizden 8 kişi sağ kurtarıldı, kazadan 15 saat sonra Balıkadası önlerinde Doktor Bingüllü'nün cansız bedenine ulaşıldı.
İskenderun Limanı’nda 2 kat kapasite artışıAssan Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından planlanan İskenderun Limanı Kapasite Artışı Projesi ile ilgili devam eden ÇED süreci kapsamında İnceleme Değerlendirme Komisyon (İDK) toplantısı 12 Kasım 2026’da gerçekleştirilecek.
YATED'den yerli üreticiye destek çağrısıYATED yönetimi, fuarın uluslararası kimliğini güçlendirmeyi hedeflerken, artan vergi yükü, üretim maliyetleri ve marina fiyatlarının sektör üzerindeki baskısına dikkat çekerek yerli üreticilere destek çağrısında bulundu.
BAE'de plajlar ve sahiller kapatıldı! Avcılık yasaklandıBirleşik Arap Emirlikleri'nde bir petrol tankerinden sızan yakıt kıyıya ulaşınca Ümmü'l Kayveyn'de plaj ve sahiller geçici olarak kapatıldı. Temizlik ekipleri kirliliğe müdahale ederken, balıkçılara etkilenen alanlarda avlanmamaları çağrısı yapıldı.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























