• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Safiport'ta ilk faz yatırımı 250 milyon dolara ulaştı

Safiport'ta ilk faz yatırımı 250 milyon dolara ulaştı
Safiport Derince, yeni konteyner ve vinç yatırımları ile ultra büyük konteyner gemilere hizmet verecek. Depolama kapasitesini de iki katına çıkaran şirketin, böylece limandaki 1 faz yatırımı 250 milyon dolara ulaştı.

Talep düşünce otomotiv ve tekstilde makine yatırımları askıya alındı Türkiye’nin önde gelen limanlarından Safiport Derince (Kocaeli) limandaki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Dökme yük, genel kargo, Ro-Ro, sıvı yük operasyonlarının yanı sıra konteyner operasyonlarında da büyümeye devam eden şirket, 32 milyon dolarlık yeni bir yatırıma imza attı.

Pandemi nedeniyle yaşanan küresel ölçekteki ekonomik zorluklara rağmen Safiport olarak yatırımlarına planladıkları şekilde devam ettiklerini vurgulayan Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi “Ekipman filomuza 1 STS, 2 RTG, 1 MHC, 8 forklift ve 10 adet terminal konteyner çekicisi ekledik. Ekipmanlarla beraber liman sahamıza 3 adet daha kapalı depo ekleyerek toplamda 32 milyon dolarlık ilave yatırım yaptık” dedi.

125 ton kapasiteli mobil liman vinci (MHC) sayısını 4’e, son siparişleri ile toplam forklift sayısını da 40’a çıkaran Safiport, 10 adet terminal konteyner çekicisini de filoya ekledi. Safiport’unSuper Post Panamax büyüklüğündeki STS vinçleri “Ultra LargeContainerVessel” olarak adlandırılan en büyük gemilere hizmet verebiliyor. Vinçler gemi üzerinde 23. sıradan konteyner operasyonu yapabiliyor.

LİMANA TOPLAMDA 800 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTI

20 bin m2 yatay depolara 3 yeni proje ile 15 bin m2 daha yeni alan ilavesi için çalışmalara başlandığını, bu sayede yatay depolama kapasitesinin iki katına çıkartılacağını belirten Hakan Safi, ilave 32 milyon dolarlık yatırımla birinci faz yatırım tutarının 250 milyon dolara, özelleştirme sonrası toplam yatırımın ise 800 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

ELEKTRİKLİ VİNÇLER İLE ÇEVREYİ KORUYOR

Dünya Gazetesi’nin haberine göre Safiport Derince, 10 adet RTG ile operasyonlarına devam ederken filosuna iki adet RTG daha ekledi. Liman için üretilen vinçler, konteyner istifleme ve yüklemede kullanılıyor.

RTG’ler üst üste 6 ve yan yana 7 sıraya kadar istifleme kapasitesine sahip. Hakan Safi, yeni nesil lastik tekerlekli konteyner istif vinçlerinin (RTG), tamamen elektrik enerjisi ile çalıştığı için karbon emisyonu duyarlılığı açısından da önemli bir fayda sağladığını vurguladı.

RTG’ler, Ulaştırma Bakanlığı kriterlerine uygun konteyner tartım sistemleri, GPS ile hareket doğrulaması ve uzaktan erişimle tüm performans parametrelerinin izlenebilirliği gibi pek çok teknolojik özellik barındırıyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim