• BIST 14588.72
  • Altın 7158.64
  • Dolar 48.0805
  • Euro 56.13
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 30 °C
  • Antalya 37 °C
  • Muğla 29 °C
  • Çanakkale 29 °C

Rusya'nın ilk LNG ikmal gemisi, Baltık Denizi’nde operasyonlara başlıyor

Rusya'nın ilk LNG ikmal gemisi, Baltık Denizi’nde operasyonlara başlıyor
Rusya'nın ilk sıvılaştırılmış doğalgaz ikmal gemisi Dmitry Mendeleev kısa süre önce teslim edildi. Dmitry Mendeleev olarak isimlendirilen ve Gazprom Neft tarafından işletilecek gemi, Finlandiya Körfezi ve Baltık'ta gemiden gemiye yakıt ikmali servisi sağlayacak.

Keppel O&M tarafından tasarlanan ve inşa edilen 5.800 m3 buz sınıfı LNG ikmal (bunker) gemisi Dmitry Mendeleev, sertifikasyon programının tüm testlerini tamamladı.

Gazprom Neft Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anatoly Cherner, “Rusya'nın ilk LNG ikmal gemisinin inşasını başarıyla tamamlayan Gazprom Neft, ülkede gaz yakıt pazarının yeni bir segmentini oluşturuyor. Bu yıl Baltık bölgesinde LNG ile ticari operasyonlara başlayacağız” dedi.

Gazprom, gemiyi St Petersburg, Ust-Luga, Primorsk, Kaliningrad ve Vyborg gibi limanlarda nakliye ve gemiden gemiye yakıt ikmali için kullanmayı planlıyor.

gemi_3-246.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim