• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

RTÜ Üniversitesi'ne araştırma gemisi

RTÜ Üniversitesi'ne araştırma gemisi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne Karadeniz araştırma gemisinin tesliminin yapıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne Karadeniz araştırma gemisinin tesliminin yapıldığı bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Şaşmaz öncülüğünde Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Ardeşen Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Bölümü öğretim üyelerinin oluşturduğu ekibin, proje çalışmalarına başladığı belirtildi.

Açıklamada, proje tamamlandığında geminin, öğretim üyelerinin bilimsel ve sosyal çalışmalarında hizmet vereceği kaydedildi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
kaptan ahmet mert
31 Mayıs 2013 Cuma 17:35
elbetteki
Elbetteki..daha iyi sartlar olmali..elbette bizim universitelerimizde de denizde arastirmalar yapilmali teknoloji takip edilmeli.fakat yorum yapan degerli ustadlarim ve degerli hocalarim sunu da gormeliler.o okulda cok degerli kaptan arkadaslarimiz hocalik yapmaktalar seyir derslerini manevra derslerini uygulama imkanlari olacak.simulator degil bire bir canli gorecek ogrenciler.gezi teknesi olur.balikcidan bozma.ise yaramaz denmis yorumlarda.tabiki daha iyi olmasini herkes ister ama denmesi gereken ilk sey. Yetmez ama ogrencilere hayirli olsun demektir.
78.170.58.211
Kaptanıderya
30 Mayıs 2013 Perşembe 17:51
Karadeniz Araştırma gemisi
Sayın Refik Kaptan, Sayın Aydın Hoca sizleri saygıyla selamlarım, başımıza ne geliyorsa ben yaptım oldu zihniyetinden geliyor. Milletin parası çarçur edilirken bize de böyle uzaktan ahkam kesmek kalıyor.
82.222.185.164
Prof.Dr. Aydın ŞALCI
30 Mayıs 2013 Perşembe 15:27
Araştırma(ma) Teknesi.
Buda yeni bir moda. Elde kalan, iş yapmayan köhne tekneleri "Araştırma Gemisi" !!!!! diye (aslında tekne ama, araştırma amaçlı da değil !) Üniversitelere güya bağışlıyorlar.Servet ziyanlığı, başka birşey değil. Küçük olsun, ama benim olsun mantığı.
Yıllarca önce KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi'ne İTÜ de ben ve rahmetli hocam Prof.Dr. Kemal KAFALI ile birlikte Araştırma Gemisi projesi yaptık. Parasıda meclisten çıkmıştı. Sonra tasarruf tedbirleri dendi, para yok oldu. Sonunda onlarda bir Karadeniz tipi Balıkçı Teknesini (Alametro) araştırma teknesine çevirdiler.Ülkemizde maalesef bu konuya ciddi yaklaşılmıyor. Sadece Araştırma Gemisi değil, "Araştırma Denizaltısı" da gerekli. Onu da TÜBİTAK_MAM'da yaptık, o proje de tasarruf tedbirleri sonucu kadük oldu. Üretimi için alınan tezgahlar (Paslanmaz çelik için kaynak makineleri, havalı plazma-10 cm. kesme tezgahı, v.d.)daha kullanılmadan ikinci el olarak hurdaya çıkarıldı (birilerine peşkeş çekildi) Tasarruf işte böyle bir şey, her nasılsa !
78.189.180.121
T.C.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
30 Mayıs 2013 Perşembe 11:24
Araştırma gemisi
Sayın Kaptanıderya, siz de ne kadar çok meraklısınız böyle? İşte iş yapamayan bir balıkçı teknesidir herhalde okula verilen. Denize açılırlar gezerler tozarlar, arşatırma yaptık derler. Bazı devlet kampları da kamp yerlerinin başına eğitim sözcüğü
koymuyorlar mı? Maliyeden(yani bizim kesemizden) parayı eğitim yapacağız diye alınca iş kitabına uydurulmuş olur. Koskoca denizcilik okulunun bir tenezzüh araştırma gemisi(teknesi demek daha doğru olur)olmasın mı? Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim