• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

RTEÜ öğrencileri, HOPAPORT’a teknik gezi düzenlediler

RTEÜ öğrencileri, HOPAPORT’a teknik gezi düzenlediler
RTEÜ Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri, HOPAPORT’a teknik gezi düzenleyerek limanın operasyon sahası, tank terminal sahası ve yangın söndürme sistemlerinin bulunduğu alanları gezerek yetkililer tarafından bilgilendirildiler.

HOPAPORT’a 2018 yılının son teknik gezisini Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm öğrencileri 2 ayrı grup olarak 2 gün üst üste teknik gezi düzenlediler.

HOPAPORT İSG Uzmanı Emine Gümüşkaya ve Terminal ve Operasyon Şefi Mustafa Ahmetoğlu tarafından sıcak bir ortamda karşılanan öğrenciler, operasyon sahası, ambarlar, tank terminal sahası ve yangın söndürme sistemlerinin bulunduğu alanlar gezdirilerek çalışmalar ve operasyonlar hakkında ayrıntılı bilgiler sunuldu.

Teknik gezinin ikinci bölümünde de liman toplantı salonunda HOPAPORT ISG Uzmanı Emine Gümüşkaya tarafından HOPAPORT hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Hopa Limanı’nın kuruluşu, özelleştirme süreci ve Ciner Grup tarafından 30 yıllığına işletme hakkının devir alınması, liman sahası, açık ve kapalı alanlar, terminaller, yapılan operasyonlar hakkında öğrencilere bilgiler veren Gümüşkaya, “Hopa Limanı’nın 2.150 metre uzunluğundaki ana mendireği sayesinde ülkemizin 7 gün 24 saat en güvenli şekilde operasyonların yapılabildiği bir limandır. HOPAPORT Limanı’mız bu güvence sayesinde tek parçası 600 ton ağırlığında olan proje kargo operasyonları için ülkemizin en güvenli limanlarının başında gelmektedir” dedi.

untitled-11-031.jpg

Gümüşkaya, HOPAPORT’ta birçok projenin hayata geçirildiğini, yeni kurulan Çimento Terminali’nin bölge iş dünyasına hizmet vermeye başladığını, yeni yeni projelerin 2019 yılında hayata geçirileceğini, son olarak ciddi bir harcama yapılarak yangın söndürme sisteminin liman sahası genelinde komple yenilendiğini ve 3 saniye içinde yangına müdahale edilebilir noktaya gelindiğini ifade ederek “HOPAPORT’un öncelikleri arasında insan ve çevre faktörü vardır ve bu anlamda ISG çalışmalarımız, eğitimlerimiz devam ederken en küçük ihtimal dahi düşünülerek tedbirler almaya devam ediyoruz” diye konuştu.

untitled-12-037.jpg

HOPAPORT Terminal ve Operasyon Şefi Mustafa Ahmetoğlu da öğrencilere tavsiyelerde bulunarak limancılık sektörünü iyi değerlendirmelerini, dünyada ve ülkemizde son yıllarda yapılan modern limanların peş peşe hizmete alınması ve var olan limanlarında gerek yatırım ve gerekse hizmet kalitesini yükseltmesinden dolayı Deniz yolu taşımacılığında ciddi yükseliş ve gelişmeler yaşandığını söyleyerek iş anlamında limanlarda ve gemilerde çalışmalarını da tavsiye etti.

untitled-13-036.jpg

HOPAPORT teknik gezisini düzenleyen okulun danışman hocaları Araştırma Görevlisi Akif Ziya Bayrak ve Dr. İsmail Toklu, Emine Gümüşkaya ve Mustafa Ahmetoğlu’na verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederek “Teknik gezimiz amacına ulaşmıştır. Öğrencilerimiz sektörle ilgili ciddi bilgiler edinmişler ve HOPAPORT’u yakından tanımışlardır. Gösterdiğiniz sıcak misafirperverlik için tekrar öğrencilerimiz ve kendimiz ve okulumuz, üniversitemiz adına teşekkür ediyoruz” dediler.

untitled-14-035.jpguntitled-15-034.jpguntitled-16-030.jpguntitled-17-033.jpguntitled-18-036.jpguntitled-19-039.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim