• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

RMK Marine’den, 3 yeni süperyat

RMK Marine’den, 3 yeni süperyat
MK Marine, tam boyları 57 ila 75 metre arasında değişen 3 yeni süperyat Halikarnas, Kapadokya ve Bergama projelerini tanıttı.

İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren Türk Tersanesi RMK Marine, tam boyları 57 ila 75 metre arasında değişen 3 yeni süperyatının projelerini tanıttı.  Projelerin isimlerinde ünlü Türk arkeolojik bölgelerinden esinlenilmiş; Halikarnas, Kapadokya ve Bergama. Yatvitrini’nin haberine göre 3 yeni süperyatın projelerinde yine bir Türk tasarımcı Selahattin Uldaş imzası bulunuyor.

Süperyat sınıfı projenin görselleri ile ilk tanıtım Monaco’da yapan RMK Marine; İstanbul’daki tersanesinde tamamen sipariş üzerine 30 metreden başlayarak kompozit, çelik ve alüminyum gövdeli farklı boylarda motoryat ve yelkenli yat üretimi yapıyor.

RMK Marine Tersanesi Yat Bölümü Müdürü Özgür Numan yeni projeler ile ilgili olarak; “Her yeni model kendine özgün tarz ve özelliklere sahip olacak. Fakat her biri bizim için çok önemli olan, performans, sağlamlık, güvertelerdeki açık alanların büyüklüğü, mürettebat kamaralarında bile iç mekanların büyük hacmi gibi ortak özelliklere de sahip olacaklar. Her üç süperyat da LY3 yönetmeliklerini karşılayacaktır.” dedi. 

57 metre uzunluğundaki Halikarnas, atletik ve düzgün görünümlü, gelecekçilik akımı üslubunda olan, ters burunlu modern bir yat tasarımı. Demirde olsa bil yatın ön bölümünde yer alan büyük dinlenme alanı ve köprü üstü güvertesindeki havuzu ile dinamik görüntüsü göze çarpıyor. 12 konuk ve konuklara hizmet için hazır olacak 11 mürettebat için konaklama imkanı sağlanıyor. 57 metre uzunluğundaki Halikarnas'ta standart olarak iki adet CAT 3512C, 2 x1230 kW @ 1800 rpm motor yer alacak.

65 metre uzunluğundaki Kapadokya, gerçek okyanus gezgini özellikleri taşıyan lüks bir süperyat olarak tasarlanmış. Kapadokya konsept projesi, RMK Marine tersanesinin geçmişindeki büyük yat tecrübesi kullanılarak geliştirilmiş.

Kapadokya süperyatının arka bölümünde, büyük bir denize giriş platformu ile kıç güverte üzerinde bir havuz yer alıyor. Bu alan servis teknesinden hizmet alındığında da kullanılabiliyor. Ayrıca ana güvertesinin üstünde bir başka büyük havuz bulunuyor. Süperyatın ön bölümündeki alt güvertelerde, servis botları ve deniz araçları için bir garaj yer alıyor. Ana güvertenin ön bölümde ise, yat sahibinin yat uzaklarda olduğunda deniz esintisine çabuk ulaşmasını sağlayacak, otomatik açılıp kapanabilen bir helikopter pisti konumlandırılmış. Kapadokya'da 12 konuk ağırlanabilecek, konuklara ise 12 mürettebat hizmet edecek. Süperyatta motor olarak iki adet CAT 3512C 1500 kW @ 1600 rpm kullanılacak ve 10 knot seyir hızı olacak. Süperyatın menzili ise 6.000 deniz mili.

RMK Marine tersanesinin yeni konsept projelerinin en büyüğü ve amiral gemisi, 75 metre uzunluğundaki Bergama süperyatı. Kardeşi Kapadokya süperyatı ile benzer tasarım ve konaklama özelliklerinde. Bergama'da seçkin çizgilerin altında inanılmaz büyük güverte alanları, çok büyük iç hacim ve tabii ki müthiş bir güç bulunuyor. 5 konuk kamarası bulunan devasa süperyat 2.180 GT ağırlığında. 

bergama-rmk-1.jpg

bergama-rmk.jpg

halikarnas-rmk-marine-.jpg

halikarnas-rmk-marine1.jpg

kapadokya-rmk-1.jpg

kapadokya-rmk-marine.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim