• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Rize'de kayıp denizcinin cesedi bulundu

Rize'de kayıp denizcinin cesedi bulundu
Rize'nin Çayeli ilçesi Limanköy mevkiinde, çimento yüklü gemi yan yattı. 11 mürettebattan birçoğu kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken, kayıp olan 1 gemicinin cesedine ulaşıldı.

Rize'nin Çayeli ilçesi Limanköy mevkiinde, Kanlar Denizcilik Şirketine ait çimento yüklü gemi yan yattı. 11 mürettebattan birçoğu kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken, kayıp olan 1 gemicinin cesedine ulaşıldı.

Çayeli İlçesi'nde, limanda çimento hammaddesi boşaltırken yan yatan 'Alican S' adlı kuru yük gemisinde kayıp olan telsizci Tarık Yılmaz'ın cesedi bulundu.

Rize Deniz Polisi'nin yaptığı çalışmalar sonrasında Yılmaz'ın cesedi, geminin alt tarafında bulunarak çıkartıldı. Ceset, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na gönderildi.

Rize'nin Çayeli İlçesi'nde, limanda çimento hammaddesi boşaltırken yan yatan 'Alican- S' kuru yük gemisinden yaralı kurtulan yağcı Bilal Kaptan, olay sırasında makine dairesinde bulunduğunu söyledi. Kaptan, "Gemi bir anda iskele tarafına doğru yatmaya başladı. Bu sırada dengemi kaybederek düştüm. Gemiye su dolmaya başlayınca kalkıp diğer tarafa geçtim. Dışarıdakiler geminin kaportasına vurmaya başlayınca ben de içeriden karşılık verdim. Oksijen kaynağı ile geminin dış yüzeyini keserek beni çıkarttılar" dedi.

Gemi çalışanlarından Mustafa Yalçın da olay sırasında makine dairesinde bulunduğunu anlattı. Yalçın, "Gemi yan yatmaya başlayınca çıkmaya çalıştık. İkinci kata çıkarken dolan su bizi basınçla sağa sola savurdu. Çok zorlandım ama çıkmayı başardım" diye konuştu.

Rize Devlet Hastanesi'nde tedavi altında bulunan iki mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Rize'nin Çayeli ilçesi Limanköy Limanı'nda, Zonguldak'tan yüklediği çimento hammaddesini boşaltmaya çalışan, Ünye Çimento'ya ait 89 metre boyunda ve 11 metre genişliğindeki 'Alican S.' isimli kuru yük gemisi, saat 11.00 sıralarında dengesinin bozulması sonucu yan yattı.

Geminin sağ tarafının, yüklü toz çimentonun kayması sonucu suya gömüldüğü iddia edildi. Olay sonrasında bölgeye kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Gemide bulunan 11 mürettebattan birçoğu kendi imkanlarıyla kurtulmayı başarırken, 2 kişi ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Dalgıçlarca yapılan çalışma sonucu gemi içerisinde kalan 33 yaşındaki Tarık Yılmaz'ın cesedine ulaşıldı. Kazadan kurtulan gemicilerin ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Rize Valisi Nurullah Çakır, arama-kurtarma çalışmalarının sonlandırıldığını, kaza nedeninin teknik çalışma sonucu tespit edileceğini söyledi.

rize-de-batan-kuru-yuk-gemisi.20130118162544.jpg

alicans.20130118162559.jpg

alicans.jpg

alicans1.jpg

alicans3.jpg

alicans4.jpg

alicans5.jpg

alicans6.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim