• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Resif projesi meyve vermeye başladı

Resif projesi meyve vermeye başladı
Avrupa'nın en büyük yapay resif projelerinden birinin hayata geçirildiği Balıkesir'in Edremit ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4 ay içinde 20 bin Lüfer balığı oltayla yakalandı.

Avrupa'nın en büyük yapay resif projelerinden birinin hayata geçirildiği Balıkesir'in Edremit ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4 ay içinde 20 bin Lüfer balığı oltayla yakalandı.

Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan ve 9 bin 900 yapay resif bırakılması hedeflenen proje meyvelerini vermeye başladı. Edremit ilçesi açıklarında denize bırakılan 6 bin 120 yapay resif ve 220 anti trol, artık balık barındırmakla birlikte olta balıkçılığını da geliştirdi. Altınoluk beldesinde balıkçılarla birlikte denize açılan Edremit Kaymakamı Osman Tunç ve Altınoluk Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Halil Ataç ile birlikte denize olta salladı.

Resifleri yerinde test eden Kaymakam Tunç’un oltasına lüfer takıldı. Tunç, yapay resif projesi sayesinde bölgede yeni bir turizmin başladığını ve yeni bir gelir kapısı oluştuğunu ifade etti. Kaymakam Tunç, "Altınoluk’ta belde merkezine yakın bir noktadayız. Kıyı ile arasındaki mesafe birkaç yüz metre. Burası yapay resif alanı. Tarım Bakanlığı'nın bu bölgede yaptığı çok güzel bir proje zannediyorum ki Akdeniz’in bu bölgedeki en büyük yapay resif alanı. Yaklaşık bir buçuk sene oldu. Bu bir buçuk senede biz faydasını gördük. Balıkçılarımız bugün burada uzun yıllardır görülmemiş şekilde balık yakalıyorlar. Bizde burada lüfer yakalıyoruz. Bir balıkçı günde şu sıralar 20-30 lüfer yakalıyor.“ dedi.

Kaymakam Tunç, yarıca yapay resifler artık balık yuvalarına kavuştu. Balık popülasyonu gün geçtikçe bölgede artıyor. Aldığımız bilgiye göre, yapay resiflerin bulunduğu alanlarda oltayla avlanan amatör balıkçılar 4 ay içinde 20 bin civarında Lüfer balığı yakaladı. Bu balığın tanesi 15 TL'den alıcı buluyor." diye konuştu.

Resif testine çıkan Edremit Kaymakamı ve beraberindeki ekip oltayla iki saat içerisinde yaklaşık 40’ın üzerinde lüfer yakalamayı başardı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
CİNAKOP
27 Mart 2013 Çarşamba 16:57
ALLAH RAZI OLSUN SİZLERDEN
Durmayın arttırın,yıkılan yuva ve yaşam yerlerimizi,en kısa zaman da katkıda bulununuz.Kıyı balıkçılığında karadan yerine göre,3 milden aşağıya tüm ağla avlanma kalksın.Yanlız ve yanlız olta balıkçılığı olsun.Yaşam ve yuvalarımız kıyılardadır.Nasıl siz insanlar yaşam adımlarınızı evlerde ve hastanelerde hayata gelmektesiniz,buralardan sonra evlerinizde bahçelerinizde,okullarınızda büyümekte ve ergenlik çağına gelmekte iseniz bizlerde öyle büyümekteyiz.Bizler sizlerinizin vitamin haplarıyız.Hayde durmayınız çoğaltın yaşam alaanlarımızı,verin bizlere,bizlerde sizlere bereketinizle gelelim,vitaminleriniz olalım...
81.214.71.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim