• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

Ramazan Bayramı'nda plajlarda yer kalmadı

Ramazan Bayramı'nda plajlarda yer kalmadı
Ramazan Bayramı'nda güzel havayı fırsat bilenler, sahillerde yoğunluk oluşturdu.
Ramazan Bayramı'nı İstanbul'da geçirmeyi tercih eden vatandaşlar, aileleriyle Eminönü ve Sarıyer'deki sahillere gitti. Bazı vatandaşlar sahilde gezmeyi tercih ederken, sıcak havadan bunalanlar da denize girerek serinledi.
 
İstanbul'daki kalabalığın bayram dolayısıyla azalmasını fırsat bilerek, ailesiyle boğaz turu yaptıklarını söyleyen Bahadır Yılmaz, "Gayet güzel bir gün. Deniz ve hava çok güzel. Herkesin bayramını kutlarız." diye konuştu.
 
 
Turizmin başkentinde bayram bereketi
 
Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatili için Türkiye'nin gözde turizm merkezi Antalya'ya adeta akın eden yerli turistler, kentte yoğunluğa neden oldu. Otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığı Antalya'da, yerli ve yabancı turistler, 14 milyon liraya mal olan 36 vagonlu Tünektepe Teleferik Hattı'nı kullanarak, 650 metre yükseklikten deniz ve şehir manzarasını izledi.
 
Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de bayramın huzur içinde kutlanması için kentin farklı yerlerinde uygulama noktaları oluşturarak güvenliği sağladı.

Muğla sahillerinde bayram yoğunluğu
 
Muğla'da "Sakin Kent" Akyaka Mahallesi ile turistik ilçeler Bodrum, Marmaris, Ortaca ve Fethiye'de bayramın birinci gününde sahillerde yoğunluk yaşandı. Ramazan Bayramı tatili için Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerine gelerek otellere yerleşen turistler, hava sıcaklığının 35, deniz suyu sıcaklığının da 24 dereceyi bulduğu Muğla'da deniz kenarlarında yoğunluk oluşturdu.
 
Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde tatilciler, halk plajında güneşin ve denizin keyfini çıkardı.

Bazı tatilciler denize girmeyi tercih ederken, kimileri de Akyaka'dan kalkan günübirlik tur tekneleriyle Gökova Körfezi koylarında gezinti yaptı.
 
Akyaka'da tatilini spor yaparak geçirmek isteyenler Akçapınar sahilinde kano ile gezintiye çıktı.
 Marmaris'te Belediye Halk Plajı, Uzunyalı Sahili ve İçmeler Plajı'na giden turistler, şezlonglara uzanarak güneşin tadını çıkardı, sık sık denize girerek serinledi.
 
"Ege'nin incisi" olarak nitelendirilen Bodrum'da da sıcak havayı fırsat bilen tatilciler Gümbet, Bitez, Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarında deniz, kum ve güneşin tadını çıkardı.
 
Hava sıcaklığının 37 derece ölçüldüğü Fethiye'de bayram tatilini denize girerek geçirmek isteyenler, Ölüdeniz Plajı, Belcekız Plajı ile Kumburnu Tabiat Parkı'na gitti.
Tatilini geçirmek için Ortaca ilçesinin turistik Dalyan Mahallesi'ni tercih edenler günübirlik tekne turlarıyla Dalyan Kanalı'nı gezme ve kaya mezarlarını izleme imkanı buldu.

 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim