• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Queen Elizabeth 2 söküme gidecek

Queen Elizabeth 2 söküme gidecek
Queen Elizabeth 2 (QE2) 20 milyon paund karşılığında İngiltere’ye geri götürülerek otele dönüştürülmesi yapılan ihalede sorun yaşanınca, söküm için Çinliler’e satılacağı ortaya çıktı.

Cunard Kruvaziyer gemileri Şirketi’nin eski bayrak gemisi Queen Elizabeth 2 (QE2) 20 milyon paund karşılığında İngiltere’ye geri götürülerek otele dönüştürülmesi yapılan  ihalede sorun yaşanınca, söküm için Çinliler’e satılacağı ortaya çıktı.

Gemi 2008 yılında 64 milyon paunda satıldığından beri Dubai’de bulunan bir ticari limanda bağlı. Dubai World’un sahibine bir bir konsorsiyum tarafından, QE2’yi Londra’ya geri götürecek ve gemiyi 5 yıldızlı bir otele çevirecek bir plan ve bu plan içinde bir ihale sunuldu.  Ancak Daily Mail’in haberine göre, geçtiğimiz cuma günü 20 kişilik Çinli mürettebat gemiye çıktı. Çinlilerin gemiye çıkması  Queen Elizabeth 2’in  söküm işlemleri için Çinliler’e satıldığı izlenimini yarattı, Gemiye çıkan Çinli ekip, 4 yıldır Port Rashid’de demirli olan gemiyi koruyan 40 kişilik mürettebatın yerini aldı.

QE2 Londra’nın sözcüsü Roger Murray yerel “Bize söylenen, gemi önce havuza çekilecek ve oradan da uzak doğuda bilinmeyen bir yere gidecek,tam bir trajedi çünkü bu QE2’nin hurda olarak satıldığı ve söküme gittiği manasına gelmekte” dedi.

Geminin İngiltere’ye gelmesi durumunda olacaklardan da bahseden Murray “ Yatırımcılarımız geminin alımı 20 milyon paund ve geminin İngiltere’ye geri getirilmesi ile yenilenmesi için de 60 milyon paund ödeyecekti. Ancak gemi şu anki haliyle sökümde 20 milyon paund değerine sahip ve Çinliler parayı teslim anında ödeyecektir” dedi.

Fransada eşitlik organizasyonundan Alaric Errington, QE2 Londra ihalesinin arkasındaki ana yatırımcılardan biriydi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erringto “ Bu kesinlikle inanılmaz bir şans ve Dubai’ye geleceğe dönük ve son derece göz alıcı bir teklifte bulunduk. QE2 bir simge ancak bizim teklifimiz ayrıca iş olarak da mantıklı. QE2’yi satın almak ve İngiltere’ye geri getirmek, Londra’nın merkezinde bir alan satın alıp oraya lüks bir otel inşa etmekle aynı ücrete geliyor” dedi.

Dubai World Devlet Holdinginin parçası olan Istithmar QE2’yi 2007 yılında Cunard’dan satın aldığında, gemiyi en az 10 yıl boyunca satamayacağı konusunda anlaşmıştı. Ancak Dubai World’e yakın olan kaynakların söylediklerine göre “sözleşme değişiminde anlaşma sağlanarak” geminin hurda olarak satılması mümkün. Yapılan çalışmalara rağmen Dubai World konu hakkında yorum yapmaya uygun olmadığını bildirdi.

queen-elizabeth.jpg

Deniz Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim