• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

QTerminals Antalya'nın afet ekipleri 7 gün 24 saat hazır

QTerminals Antalya'nın afet ekipleri 7 gün 24 saat hazır
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerin ardından, afet dönemlerinde denizyolları ve limanlara ne denli büyük iş düşebileceği bir kez daha ortaya çıktı.

Limanların oluşabilecek tüm etkilere karşı hazırlıklı olması hayati önem taşırken, bu önemli sorumluluğun farkında olan QTerminals Antalya, aldığı tedbirler ve çalışanlarından oluşan 7 farklı ekibiyle doğal afetlere karşı kapsamlı bir müdahale için hazır.

Türkiye Kahramanmaraş’ı vuran şiddetli depremlerin yaralarını sarmak için canla başla çalışıyor. Deprem felaketi sonrasında bölgedeki yolların da ciddi hasar almasıyla denizyollarına ve limanlara büyük iş düştü. Limanlar özellikle karayollarının zarar görebileceği bu gibi afet durumlarında büyük önem arz ediyor. Limanın çalıştırılmasındaki operasyonel faaliyetler kadar hem doğal hem de yapay olmak üzere oluşabilecek tüm etkilere karşı dayanıklı olabilmesi hayati önem taşıyor. 

7 Farklı Ekip, 154 Ekip Üyesi

Bu sorumluluğun bilincinde olan QTerminals Antalya'nın afetlerle mücadele etmek için çalışanlardan oluşan “Acil Müdahale Ekibi”, can ve mal güvenliğinin yanı sıra doğal yaşamın korunması noktasında da yedi gün yirmi dört saat görev yapıyor. QTerminals’ın sevk ve koordinasyondan sorumlu “Acil Durum Yönetim”, “Arama-Kurtarma”, hem kara hem denizden ayrı ayrı müdahale edebilecek “Yangın” ve “İlk Yardım” da olmak üzere toplamda 7 farklı ekip, 154 ekip üyesi ve 84 farklı kategoride toplam 765 adet araç ile ekipmanı bulunuyor.

tatbikat-2-028.jpg

Ekipmanların Bakımı Aksatılmıyor

Acil durumlarla müdahale için yetişmiş bir insan kaynağına sahip olan QTerminals Antalya, bu gibi durumlarda herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına teçhizat ve ekipmanlarının periyodik bakımını aksatmadan gerçekleştiriyor. 

tatbikat_1-058.jpg

Ayda İki, Yılda 24 Kez Acil Durum Tatbikat

QTerminals Antalya, deprem ya da yangın gibi her türlü afet için kişi ve görev bazında tanımlanmış eylem planlarıyla doğa olaylarına karşı hazırlıklı şekilde bekliyor. Her yıl ayda iki kez Acil Durum ve Müdahale tatbikatları veren QTerminals Antalya, doğal afetlere karşı ekiplerini hazır hâlde bekletiyor. QTerminals Antalya, bundan önceki yıllarda AFAD Antalya İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen ve birçok kurumunda katıldığı ulusal ve bölgesel ölçekli gerçekleştirilen KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer) ve Yangın, Arama - Kurtarma tatbikatlarıyla Acil Müdahale Ekiplerinin gelişimine katkı sağlamıştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim