• BIST 10250.15
  • Altın 2392.858
  • Dolar 32.3644
  • Euro 34.7852
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 18 °C

QTerminals Antalya sürdürülebilir ve çevre dostu çözümler üretiyor

QTerminals Antalya sürdürülebilir ve çevre dostu çözümler üretiyor
Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, 2019 yılından bu yana sürdürülebilir ve çevre dostu çözümler geliştiriyor.

Ulusal ve uluslararası normlar doğrultusunda limancılık sektöründeki konumunu güçlendirmek için kurduğu Çevre Yönetim Sistemi ve Enerji Yönetim Sistemi kapsamında sırasıyla TS EN ISO 14001:2015 ve TS EN ISO 50001:2011 belgeleri alan QTerminals Antalya, Antalya'nın çevresini korumak ve doğru enerji yönetimi adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya kurduğu Çevre Yönetim Sistemi ve Enerji Yönetim Sistemi ile sırasıyla TS EN ISO 14001:2015 ve TS EN ISO 50001:2011 belgelerinin sahibi oldu. QTerminals Antalya, Antalya'nın çevresini korumak ve doğru enerji yönetimi adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

"QTerminals Antalya olarak çevre bilinci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz”

QTerminals’in sağladığı sürdürülebilir ve çevre dostu çözümlerle ilgili konuşan QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, "İklim değişikliği küresel ticaret hacminin yüzde 80’inden fazlasını kapsayan deniz taşımacılığı için önemli bir tehdit olmayı sürdürüyor. Günümüzde lojistik sektörü sürekli iyileşme ve gelişme içerisinde bulunmak durumunda. Aynı zamanda lojistik hizmetlerinde sürdürülebilir ve çevre dostu bir yaklaşım da sergilenmesi gerekiyor. Uluslararası lojistikte bu yaklaşımın en belirgin uygulanabildiği taşımacılık türü denizyolu taşımacılığı olarak öne çıkıyor. QTerminals Antalya olarak çevre bilinci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşletmemizde yürütülen tüm faaliyetlerle ilgili ulusal ve uluslararası çevre ve enerji mevzuatına uyumlu, kanun ve yönetmeliklerle düzenlenmeyen konularda da en iyi uygulama ve standartları benimseyen bir yapıya sahibiz. Çevre kirliliğine yol açmayacak teknolojileri kullanarak sağladığımız hizmet politikamız ile enerji verimliliğini arttırarak enerjinin etkin kullanımını maksimize ediyoruz ve enerji giderlerini profesyonel bir anlayışla yönetiyoruz” dedi. 

QTerminals Antalya’nın çevre dostu çözümleri ile ilgili açıklamalarına devam eden Sert, "Hedeflerimiz arasında kirliliğin önlenmesi, sürdürülebilir kaynak kullanımı, enerji yönetimi nedeniyle sera gazı emisyonlarının azaltılması ile iklim değişikliğinin önlenmesi ve deniz çevresi ekosisteminin korunması yer alıyor. Tüm kamu ve özel sektör kişileri, tüzel kişiler ve iş ortakları, müşteriler, QTerminals Antalya çalışanları ve toplumun tüm bireyleri birlikte hareket ederek çevrenin korunması adına çözüm üretme sorumluluğu taşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

"Her yıl 10 bin fidan ekimi karbon emisyonu için zorunlu”

Denizlerin kirliliğine karşı emisyon yönetiminin çok önemli bir yerde olduğunu dile getiren Sert, "QTerminals Antalya olarak son 4 yılda 12 bin ton karbon emisyonun ofsetledik. Liman işletmeleri, mevzuat açısından, karbon emisyonlarının sıfırlandığı, her yıl 10 bin fidan ekiminin zorunlu kılındığı bir sürece evriliyor. Çağımızın en önemli sorunlarından olan iklim değişikliği için ağaç dikimi günümüzde çok önemli bir yer tutuyor” dedi.

DENİZ HABER AJANSI 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim