• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 11 °C

QTerminals Antalya, sektörde nitelikli eleman açığının kapanması gerektiğinin önemine dikkat çekiyor

QTerminals Antalya, sektörde nitelikli eleman açığının kapanması gerektiğinin önemine dikkat çekiyor
İzmir-Mersin arasındaki yaklaşık 700 deniz mili kıyı şeridindeki en büyük organize limanı olan QTerminals Antalya hem yolcu hem de yük operasyon hacmi bakımından bölgesel ekonomiye ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

QTerminals Antalya, gelir ve istihdam kaynağı olarak önemli bir yerde olan limanlarda nitelikli iş gücü talebini karşılayabilmek için Toroslar’dan Akdeniz’e’ projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında Antalya’daki çeşitli okullardan gelen öğrenciler ağırlandı ve denizcilik sektörü hakkında bilgiler verildi. Nitelikli iş gücü yetiştirmenin öneminin yanı sıra sektörde kadın ve erkek eşitsizliğine de dikkat çeken QTerminals Antalya, kadınların denizcilik sektöründe yer almasının öneminin de altını çiziyor. 

"Amacımız gençleri sektöre kazandırmak ve nitelikli işgücünü artırmak”

Türkiye'de sektörün kalifiye eleman açığının kapanması gerektiğinin önemine dikkat çeken QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, "Türkiye’de faaliyet gösteren limanlarda çeşitli pozisyonlarda görev alacak nitelikli personel ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Türk limanlarının şimdi ve gelecekte, alt ve üstyapısıyla birlikte hızlı, etkin, verimli çalışabilmesi ve uluslararası arenada rekabet edebilmesi günümüzde önemli bir yer tutuyor. Hem jeopolitik hem de coğrafi konum itibarı ile deniz taşımacılığına çok uygun olan ülkemizde sektörün gelişimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgenin dünya ticaret ve turizmine açılan kapısı olan QTerminals Antalya'yı büyüyen iş hacmi, güçlü kurumsal ve finansal yapısı ile sektörün en iyi hizmet veren limanı haline getirmek için nitelikli eleman ihtiyacının bilincindeyiz. QTerminals Antalya olarak Toroslar’dan Akdeniz’e adlı ortak proje kapsamında Antalya’daki 12 okuldan toplam 367 öğrenci ve  24 öğretmen limanda ağırladık. Öğrencilere denizcilik ve limanın günlük rutin işleri konusunda eğitici ve öğretici bilgiler verdik. Bu projede amacımız gençleri sektöre kazandırmak ve nitelikli işgücünü artırmak. Gelişen teknolojiler ve küresel ticaretteki artışla gençlerimizi en stratejik alanlardan biri olan liman sektörüne yönlendirmeye devam etmek istiyoruz. İlerleyen günlerde projelerimize devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu. 

"Kadın ve erkek eşitliğinin önemini her zaman önceliklerimiz arasında tutuyoruz”

QTerminals Antalya Genel Müdürü Sert, "Geçtiğimiz dönemlerde denizciliğin sert ve beden gücüne dayalı bir iş olduğunu iddia edenler sektörde kadın – erkek eşitsizliğini daha da derinleştirmişti. Ancak 20. yüzyılın 2. yarısında, kadınların vermiş oldukları mücadelenin etkisiyle her alanda olduğu gibi denizcilik sektöründe de kadın iş gücü artmaya başladı. QTerminals Antalya olarak kadın ve erkek eşitliğinin önemini her zaman önceliklerimiz arasında tutuyoruz.  Geçtiğimiz günlerde kutladığımız 25 Haziran Dünya Denizciler Günü özelinde “Ben de gemideyim” temasını kullandık ve kadın – erkek eşitliğini vurguladık.  Cinsiyetler arası eşitliğin sağlanması ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığının ortadan kaldırılması doğrultusunda Dünya’da ve Türkiye’de yapılan girişimlere rağmen, henüz istenilen düzeye ulaşılamadı. Kendi sektörümüzde bu durumu tersine çevirmek istiyoruz. Bu bağlamda çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim