• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 12 °C

QTerminals Antalya konteyner planlamasında fark yaratıyor

QTerminals Antalya konteyner planlamasında fark yaratıyor
QTerminals Antalya, konteyner taşımacılığında önemi her geçen gün artan boş konteynerin yeniden pozisyonlanması ile ilgili sağladığı avantajlar ile fark yaratıyor.

Ülkeden ülkeye, bölgeden bölgeye farklılıklar gösteren dünya ticaretinde yaşanılan ihtalat-ihracat dengesizliği nedeni ile bazı bölgelerde konteyner yığılmaları olurken, kimi yerde ve zamanda konteyner bulunamamaktadır. Bu durum dünya ticaretini sekteye uğratmakta ve boş konteyner pozisyonlanmasının önemini daha da arttırmaktadır. Konteyner pazarı içinde yoğun rekabet olması sebebiyle, boş konteynerin etkili ve verimli olarak  nerede ve ne kadar stoklanması ve de doğru zamanda nasıl bir başka noktaya transfer edileceği hassas bir planlama gerektirmektedir. Konteyner hatlarının bu planlamaları yaparken dikkate aldıkları en önemli noktalardan biri de limanların boş konteyner pozisyonlamalarında sunmakta olduğu olanaklardır. 

QTerminals Antalya, Türkiye’den Uzakdoğu’ya en fazla blok mermer ihracatı gerçekleştiren liman

QTerminals Antalya, Akdeniz çanağında stratejik öneme sahip bir liman olarak, art alanlarındaki firmaların yüklerini dünya ile buluşmasına katkıda bulunuyor. Bölge hinterlandında yüksek kapasiteli ve kalitedeki mermer ocaklarının bulunması ve buna bağlı olarak Türkiye’den Uzakdoğu’ya en fazla blok mermer ihracatı gerçekleştiren limanlardan biri olması QTerminals Antalya Limanı’nı ihracat yoğunluklu bir liman olmasını beraberinde getiriyor. Bununla birlikte bölge hinterlandında yapılan yeni yatırımlarla ithalat potansiyeli oluşmaya devam ediyor.

qta2.jpg

QTerminals Antalya’da konteyner hatları boş konteyner planlamalarını rahat ve sağlıklı şekilde gerçekleştirebiliyor 

Yüksek ihracat oranı nedeni ile  konteyner hatlarının ve ihracatçıların boş konteyner pozisyonlaması ve tedariği konusunda sorun yaşamamaları adına QTerminals Antalya Limanı, bölge dinamiklerini göz önünde bulundurarak, ihtiyaç duyulan hizmetleri sorunsuz bir şekilde sağlıyor. Bu sayede konteyner hatları ve ihracatçılar, boş konteyner planlamalarını rahat ve sağlıklı şekilde gerçekleştirebiliyor. Özellikle pandemi sürecinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de konteyner tedarik krizine rağmen QTerminals Antalya’nın sağlamış olduğu desteklerle  Antalya’da servis vermekte olan konteyner hatları ve ihracatçılar bu durumdan minimum düzeyde etkilenmiştir.

QTerminals Antalya, bölge ticaretine katkı sağlayabilmek adına kısıtlı liman alanına rağmen sağladığı çeşitli avantajlar ile boş konteyner planlamasının ve depolanmasının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesini adına destek vermeye devam ediyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim