• BIST 14147.38
  • Altın 6212.66
  • Dolar 47.2296
  • Euro 54.0465
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 31 °C
  • Antalya 37 °C
  • Muğla 30 °C
  • Çanakkale 26 °C

Q Terminals Antalya’nın denizini temizledi!

Q Terminals Antalya’nın denizini temizledi!
Antalya’da Phaselis antik kenti kıyılarında temizlik çalışması yapıldı. Antalya Valiliği’nin konuyla ilgili paylaşımında, Antalya Limanını işleten Q Terminal şirketinin çalışmalara destek verdiği belirtilerek şirkete teşekkür edildi.

Antalya’da deniz kirliliği çevre ve halk sağlığının yanı sıra turizmi de etkilemeye başladı. Plastik parçacıklarından, her türlü deniz çöplerine uzanan kirlilik, Alanya ve Kemer gibi turizm merkezlerinde yoğunlaşıyor. Son günlerde Phaselis antik kentinin kıyılarına kadar ulaşan deniz kirliliği konusunda 10 Temmuz’da Antalya Valiliği bünyesinde bir toplantı yapılmıştı.

PHASELİS ANTİK KENTİ SAHİLİNDE DENİZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının katıldığı toplantıda, deniz kirliliğine karşı alınacak önlemler gündeme geldi. Antalya Deniz Çöpleri Eylem Planı kapsamında yapılacak çalışmaların da ele alındığı toplantının ardından bugün Phaselis antik kentinde deniz temizliği yapıldı.

Antalya Valiliği’nin yaptığı paylaşımda, yürütülen temizlik çalışmasına desteğinden dolayı Antalya Limanını işleten Katarlı Q Terminal şirketine teşekkür edilmesi dikkat çekti. Paylaşımda, Katarlı şirketin bundan sonraki benzeri çalışmalara da desteğinin süreceği vurgulanarak şöyle denildi: “Phaselis Antik Kenti Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi çalışmaları kapsamında, Valimiz Hulusi Şahin ile eşi, Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi Proje Koordinatörü Ebru Şahin ve Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samet Ağırbaş'ın katılımlarıyla, Akdeniz'de son dönemde artan mikroplastik ve plastik kirliliğine dikkat çekilerek Çöp Kapar sistemiyle deniz temizliği gerçekleştirildi. Denizlerimizi kaynağında korumaya yönelik bariyer uygulamaları, deniz temizleme sistemleri ve ortak çevre seferberliği kapsamında yürütülecek çalışmalara desteklerinden dolayı Q Terminal Antalya'ya teşekkür ediyoruz. Mavi Vatanımızı korumak, denizlerimizi gelecek nesillere temiz bırakmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.”

Q TERMİNAL, 2021’DEN BU YANA ANTALYA LİMANINI İŞLETİYOR

Phaselis’teki deniz temizliğine destek veren Katarlı Q Terminal şirketi, 2021 yılından bu yana Antalya Limanı’nı işletiyor. Katarlı şirketin, turizm sezonu ortasında deniz kirliliği ile baş başa kalan Antalya’da önümüzdeki günlerde yürütülecek temizlik çalışmalarına da destek vermesi bekleniyor. Kirliliğin yoğun görüldüğü Çıralı-Olimpos ve Kemer sahillerinde de benzer çalışmaların yapılması öngörülüyor.

COP31 ÖNCESİ ANTALYA’DA ÇEVRE ETKİNLİKLERİ HIZLANDI

Kasım 2026’da küresel iklim zirvesi COP31’e ev sahipliği yapmaya hazırlanan Antalya’da bu kapsamda hazırlık çalışmaları sürüyor. Antalya Valiliği bünyesinde başlatılan ‘Mavi Akdeniz İnisiyatifi’nin amacı da COP31 öncesi kentin çevre sorunlarına ilişkin çalışmalar yürütmek. Deniz temizliği ve denizel ekosistemin korunması bu çalışmaların başında geliyor. Antalya Valisi Hulusi Şahin’in eşi Ebru Şahin’in Koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında yerel yönetimler ve ilgili kamu kurumlarıyla işbirliği yapılıyor.

BÜYÜKŞEHİRDEN VALİLİĞE MAVİ AKDENİZ DESTEĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlatılan bazı projelerin de Mavi Akdeniz İnisiyatifi çalışmaları kapsamında kamuoyuna duyurulduğu görülürken, COP31 öncesinde kentte yoğun bir çalışma yürütülüyor. Valilik bünyesinde yürütülen ve Q Terminal’in destek verdiği belirtilen Phaselis’teki deniz temizliği çalışmasıyla ilgili yapılan açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Dr. Çiğdem Hacıoğlu da hazır bulundu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim