• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 17 °C

Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan: "Dünyada bir ilk, hiçbir ülkede yok"

Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan: "Dünyada bir ilk, hiçbir ülkede yok"
Piri Reis Üniversitesi, 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde konuşan Metin Kalkavan, "Baktığımızda dünyada belki ilk olan bir durumla karşı karşıyayız. Eksiklerimiz var, giderek üniversitemiz oturuyor, eksiklerimizi tamamlıyoruz.'dedi

Piri Reis Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde söz alan, PRÜ Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan; ‘Bugün bizim için gerçekten çok anlamlı bir gün. Bugün pırıl pırıl gençlerimizi mezun ediyor ve aynı zamanda Türkiye’nin 27. Başbakanı Binali Yıldırım’a fahri doktora taktimini gerçekleştiriyoruz. ‘ diyerek konuşmasına başladı.

‘ÜNİVERSİTEMİZ STAJ SORUNUNU KENDİ BÜNYESİNDE ÇÖZMÜŞTÜR’

Piri Reis Üniversitesi’nin denizciliğe odaklanmış olduğunu ve açmış olduğu her bölüm ile denizcilik mesleğine ve bilimine katkı sağlamayı ilke edindiğini belirten Erdoğan; ‘Üniversitemizin 4 fakültesi, 2 Enstitüsü, 1 Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, 1 Deniz Tarih Merkezi, 1 Sürekli Eğitim Merkezi ve 3 tane de İktisadi İşletmesi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 2 buçuk sene kadar önce Deniz Ticaret Odası ve Dati’nin destekleriyle edindiğimiz Ankara Feribotu’nda da son 2 yılda ayrı ayrı 195’er denizci öğrenciye staj ve eğitim imkanı sunduk. Sadece Türkiye değil dünyada da staj denen sorunu üniversitemiz kendi bünyesinde çözmüştür. Bu anlamda izninizle başta Ulaştırma Bakanımız ve Müsteşarımız olmak üzere tüm bakanlık personeline destekleri için teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

'ÇELİĞE CAN VERECEKSİNİZ'

Öğrencilere seslenenen Prof. Dr. Oral Erdoğan; ‘Sevgili mezunlarımız iyi mücadele verdiniz,iyi sonuçlar aldınız. En yüksek teknolojik imkanlar ve en donanımlı öğretim elemanları ile birlikte dünya standartlarında denizcilik eğitimi gördünüz.  Hem aileleriniz hem bizlerin gurur kaynağı oldunuz. Bunun bilincindesiniz ve bu gururla yaşamak hakkınız.  Artık sınav bitti demiyoruz, asıl şimdi başladı. Sizleri heyecan verici hayat bekliyor. Şimdi bu birikimlerinizi dünyanın her yerinde ve denizciliğin her alanında gösterme devrine başlıyorsunuz. Artık alanında ehil olduğunuz mesleğinizde ilerlemeye devam edeceksiniz . İyi birer denizci olmak ancak iyi ahlaklı olmakla mümkündür. Gemilerimizi etik rotalar üzerinde sevk ve idare edeceksiniz meslektaşlarınız başta olmak üzere tüm insanlarla yardım ve dayanışma içinde olacaksınız. Çeliğe can vereceksiniz. ‘ diye konuştu.

metin_kalkavan-001.jpg

"SAYIN BAŞBAKANIMIZIN ÇOK BÜYÜK EMEĞİ VARDIR"

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan ise, Piri Reis Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, buralara gelmek için zorluklar çektiklerini ifade ederek: "Bazı olaylar vardır zorluk ile anılırlar. Bu üniversitemizin kurulum derecesi de çok zordu. Çok büyük zorluklarla geldik. " dedi.

"Sayın rektörüm sağolsun benim için güzel şeyler söyledi ama söylerken ben kızardım ama bu tip kurumları meydana getirmek için en önemlisi izinlerdir. Izinler konusunda çok uzun zaman bekledik ama Sayın Cumhurbaşkanım sayesinde Sayın Başbakanımız çok büyük emeği vardır sayın Milli Eğitim Bakanımızın çok büyük emeği vardır o günkü periyodu hatırladığımızda zaman çok çabuk geçiyor."

"DÜNYADA BİR İLK, HİÇBİR ÜLKEDE YOK"

"Bugün dördüncü mezunlarımızı veriyoruz. 2008'de kurulduk, ilk öğrencilerimizi 2009'da aldık. Bugün dördüncüsünü veriyoruz ve daha nicelerini vereceğiz. Baktığımızda dünyada belki ilk olan bir durumla karşı karşıyayız eksiklerimiz var, giderek üniversitemiz oturuyor, eksiklerimizi tamamlıyoruz ama benim bildiğim dünyada bir ilk, hiçbir ülkede yok. "

"BAŞARININ EN BÜYÜK ANAHTARLARINDAN BİR TANESİ; SABIR"

"Gençler; sadece denizcilerden denizci çıkmıyor, sizlere bundan daha büyük vizyon veremeyiz. Başbakan da olabilirsiniz, Bakan da olabilirsiniz, bu ülke bunu ispatladı ve gerçekten çok kolay değil. Coğrafi olarak, çok zor bir konjönktürde bulunan bir ülkeyiz. Sayın Bakanlarımın ve özellikle Sayın Başbakanımızın bu kadar yoğun mesai arasında bizlere zaman ayırması ve onurlandırması gerçekten büyük keyif. Bu tür törenlerde, sizleri bekletiyoruz ama hayattaki başarının en önemli anahtarlarından bir tanesi; sabır. Gerçek denizci olmak istiyorsanız bir saat, iki saat değil saatlerce, günlerce ayakta da bekleyeceksiniz, soğuk havada da bekleyeceksiniz, kötü havada da bekleyeceksiniz. Velilerimiz, çocuklarınızı bize emanet ettiniz bizde size geri veriyoruz keyfini çıkarın, bu mutluluğu lütfen yaşayın."

"ESAS ZORLUK BUNDAN SONRA BAŞLIYOR"

Öğrencilere seslenen Metin Kalkavan; "Sevgili öğrencilerimiz gerçekten hayatınızın güzel günlerinden birini yaşıyorusunuz. Belki de en güzel zamanlarını geçirdiğiniz bu okulda inanıyoruz ki çok güzel hatırlarınız oluştu. Esas zorluk bundan sonra başlıyor. Hayata hoşgeldiniz, mesleğe hoşgeldiniz, allah yolunuzu açık eylesin." dedi.

"BU ESER ONLARCA DEĞİL, YÜZLERCE YIL YAŞAYACAK"

"Sayın Başbakanım, değerli Bakanlar; ülkem adına böyle bir eserin meydana gelmesinde bize destek verdiğiniz için yürekten şükranlarımızı sunuyoruz. Bu eser onlarca değil, yüzlerce yıl yaşayacak. Daha nice pırıl pırıl böyle evlatları mezun edeceğiz. Bir teşekkürüm de değerli öğretim elemanlarımıza öğretmenlerimize; ellerinize sağlık daha nicelerine."

Mezuniyet töreni; Başbakan Binali Yıldırım'a fahri doktora tevdi edilmesinin ardından öğrencilerin kep atma merasimi ile devam etti.

Erdal Altay Gürsoy - Buse ÜRGİR / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Kpt.Ahmet Nedim Taşdelen
15 Haziran 2017 Perşembe 11:15
11:15
Türk denizciliğinin üzerindeki dyocu karabasanının kalkması için Piri Reis çok önemli bir adımdır. Türk denizcilerinin bir Carnival cruise gemisinde yada bir Maersk, Oldendorf gemisinde Kaptan olabilmesinin yolu "bizden başkasını barındırmayalım" zihniyetindeki dyocu tekelinin bitirilmesidir, bunun tek yolu, yeni Piri Reis üniversiteleri açılmasıdır.
90.158.32.180
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim