• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Piri Reis Üniversitesi Gemisi, İstanbul’dan Samsun’a tarihi yolculuğa çıkacak

Piri Reis Üniversitesi Gemisi, İstanbul’dan Samsun’a tarihi yolculuğa çıkacak
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a gerçekleştirdiği tarihi yolculuğun temsili gerçekleştirilecek. 81 ilden İstanbul’a gelen gençler, Piri Reis Üniversitesi Gemisi ile bu akşam saat 23.00’te Sarayburnu’ndan Samsun’a hareket edecek.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı nedeniyle Piri Reis Üniversitesi Gemisi, İstanbul’dan Samsun’a tarihi bir yolculuğa çıkacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 81 şehir ile KKTC, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kazakistan'dan gelen 182 temsilci genç ve 70 başarılı sporcu, İstanbul'dan Samsun'a Piri Reis Üniversitesi Gemisi ile çıkış yapacak.

3 gün sürecek yolculuk boyunca Milli Mücadele Dönemi ile ilgili atölye çalışmaları ve tarih söyleşileri yapılacak. 19 Mayıs'ta Samsun Port'a ulaşacak gemiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşılayacak. Temsilci gençler, illerinden ve ülkelerinden getirdikleri toprakları ve Türk bayrağını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edecek.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 100. Yılı dolayısıyla 16 Mayıs 2019 Perşembe günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a yolculuğunu temsilen, 81 ilden gelen gençleri Samsun’a taşıyacak olan Piri Reis Üniversitesi Gemisi’nin 23.00’dan itibaren İstanbul Boğazı güneyinden (Sarayburnu) giriş yaparak Samsun’a hareket edecek.

Bu kapsamda İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı (Şehir Hatları A.Ş.), İl Emniyet Müdürlüğü (Deniz Liman Şube Müdürlüğü), Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından faaliyet günü Sarayburnu önlerine yeteri kadar unsur görevlendirilecek, bölge bayrak ve sancaklarla süslenecek ve Piri Reis Gemisi’ni  uğurlama sırasında duman kandilleri yakmaları, Piri Reis Gemisi’nin intikali esnasında gemi düdüğü ile 100. yıla yakışır bir şekilde uğurlanması sağlanacak. Ayrıca  Piri Reis Gemisi’ne İstanbul Boğazı Karadeniz çıkışına kadar refakat edecek.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, bugün (16 Mayıs 2019) gün boyunca Kanal-16’dan anonslar yaparak civarda bulunan gemiler faaliyet ile ilgili bilgilendirileceği, Piri Reis Gemisi’ni selamlamaları yönünde teşvik edilecek.

Bu arada Liman Başkanlığı ihtiyaç duyulması halinde yeniden doğan bir milletin doğuşunun başlangıcı kabul edilen bugün 20.00-24.00 saatleri arasında İstanbul Boğazı’nın deniz trafiğine (yerel trafik hariç) kapatacak.

Programı takip etmek isteyen basın mensupları için Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı’nca bot görevlendirildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim