• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Pamucak sahilleri için ihale süreci başlıyor

Pamucak sahilleri için ihale süreci başlıyor
Türkiye’nin en uzun plajlarından birine sahip olan ilçesine bağlı Pamucak sahilinde, yapımına izin çıkan büfelere ilişkin ihale sürecine girildi.

Türkiye’nin en uzun plajlarından birine sahip Selçuk Pamucak'ta ihale süreci başladı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, yurdun en güzel bölgelerinden biri olan Pamucak sahili için Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin aldıklarını ifade ederek, sahilin hem Selçuk hem de bölgenin kullanımına uygun bir hale getirileceğini söyledi. 300 metre arayla yapılacak olan büfelerin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından mimari projesinin hazırlandığını ve vatandaşlara en iyi hizmeti verecek şekilde düzenlendiğini kaydeden Bakıcı, bu hafta içerisinde 13 büfeden 2’si için ihaleye çıkılacağını kaydetti.

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk ilçesinin dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Efes Antik Kenti, Meryemana Evi, Şirince, Pamucak gibi birçok değere sahip olduğunu anlattı. Pamucak’ın çok bakir bir alan olduğunu, burada turizm, oteller alanının bulunduğunu, kıyının kullanımıyla ilgili çalışma yaptıklarını ve sonuca ulaştıklarını aktaran Bakıcı, "Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan Pamucak sahiliyle ilgili izin aldık. Bu önemli bir izindi. Bu, hükümetimizin ve yerel yönetimlerin ortak çalışması olarak görülebilir. Bunu gerçekleştirdik. Bu sahil hem bölgenin hem de Selçuk’un kullanımına açılıyor. Belediye olarak orada 300 metre arayla büfeler, yürüme platformları, dinlenme alanları oluşturuyoruz. Şimdi ihale sürecine girdik. Çok daha güzel şeylere imza atacağız" dedi.

Selçuk ilçesine ve Pamucak’a yabancıların ilgisinin önemli seviyede olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, "Bu teveccüh bizim yönetim tarzımızdan ve alanın bakir olmasından da kaynaklanıyor. ’Biz oraya gelirsek, tahsisi alsak bile bir şey yapmamıza çok imkan yok, mani olurlar’ düşüncesini yıktık. Belediye artık orada yaptırımcı kuruluşların yanında yer alıyor. Tabi ki isteklerimiz, dileklerimiz var. Doğayı koruyarak, ekolojik dengeleri gözeterek orada yapılaşmaya izin veriyoruz. Bu konuda şartlarımız doğa ve ekolojik dengenin özenle korunması. Havanın, suyun, toprağın kirlenmesini önleyecek ve iyi bir peyzaj oluşturmalılar. Kıyı kenar çizgilerine de dikkat edecek ve sahilin kirlenmemesi için gerekli önlemleri alacaklardır. Bunlara dikkat eden herkese yardımcı olacağız" şeklinde konuştu.

pamucak.jpg

pamucak1.jpg

pamucak2.jpg

pamucak3.jpg

pamucak4.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim