• BIST 11189.5
  • Altın 5730.87
  • Dolar 42.5584
  • Euro 49.5073
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

Palamut yüz güldürmedi, tanesi 20 liradan satılıyor!

Palamut yüz güldürmedi, tanesi 20 liradan satılıyor!
Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, 1 Eylül'de denize açılan balıkçıların bu sezon palamuttan umduğunu bulamadığını söyledi.

Az miktarlarda avlanan palamudun fiyatının da yüksek seyrettiğini vurgulayan Ali Bayrak, "Avcılığı böyle devam ederse palamut fiyatları düşmeyecek gibi gözüküyor." dedi.

"Geçen yıl bu dönemlerde 4.5 liraya satılıyordu"

Bayrak, geçen yıl palamudun bol miktarda avladığına işaret ederek, "Bu sezon da öyle bir beklenti içerisindeydik. Ancak şu ana kadar palamut yüz güldürmedi. Dolayısıyla fiyatları yüksek seyrediyor. Bizim bölgemizde ne yazık ki palamudun fiyatı 1 Eylül'den bu yana 10 liranın altına pek düşmedi. Geçen yıl bu dönemlerde 4.5 liraya palamut satılıyordu. Şimdi ise 800 gramın üstündeki palamutlar tanesi 20 liradan satılıyor. Rakamlar çok yüksek." ifadesini kullandı.

Bayrak, diğer balık türlerinde de istenilen avcılığının yapılamadığını belirterek, "Gözümüz artık hamside. Açıkçası tek umudumuz o kaldı. İnşallah hamsi bol olur." şeklinde konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mavi
26 Eylül 2017 Salı 09:44
09:44
Ülkemizde avcılığı en çok yapılan türlere baktığımızda hamsi, sardalya, palamut, istavrit, lüfer, çaça, mezgit tekir vb. öne çıkıyor. Ancak bilinçsiz avlanma ve su kirliliği ürün azalımına yol açıyor.Denetim sıklaştırılmalı. Balıkçılık önüne gelenin yaptığı meslek olmamalı bu alanda serifika ve kullanılan donanımların standartların yukseltilmesi sağlanarak balıkçılık prestijli bir meslek halıne getirilmeli.
78.182.32.39
su
26 Eylül 2017 Salı 09:37
09:37
Deniz ve içsulardaki bitkisel ve hayvansal organizmalar topluluğu olarak tanımlanan su ürünleri ekonomisinde avcılık veya balıkçılığın yanısıra bir de yetiştiricilik söz konusu olup Su ürünleri yetiştiriciliği, dünyada en hızlı büyüyen gıda kesimi olarak gözükmektedir.Maalesef ülkemizde sürekli avcılık ön plana çıkmaktadır. aşırı avcılık, kirlilik, balıkçılık teknolojisinin kullanımı ve önemlisi balıkçılığa yönelik kurumsal stratejilerin geliştirilememesi balıkçılığın dibe vurmasını sağlamıştır.
78.182.32.39
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim