• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 16 °C

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kalamış için Koç'u yeniden davet edecek

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kalamış için Koç'u yeniden davet edecek
Kalamış Yat Limanı'nın yeni imar planının onaylanması sonrası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yeniden Koç Holding'e davet göndermesi bekleniyor.

Koç Holding'in bağlı ortaklığı Tek-Art, geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Fenerbahçe–Kalamış Yat Limanı için devir hakkı sözleşmesini imzalamaktan vazgeçtiğini duyurmuştu. 7 firmanın katıldığı ihalede 664 milyon dolarlık en yüksek teklif Koç Holding şirketi tarafından verilmişti. Yeni imar planının onaylanması sonrası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yeniden Koç Holding'e davet göndermesi bekleniyor.

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

Koç Holding'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "İmar Planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının halihazırda kalkmamış olması nedeniyle, İhale Şartnamesinin İmar Planı başlıklı 19. maddesi kapsamında Tek Art Kalamış'ın işletme hakkı devri sözleşmesinin imzalanmasından vazgeçme kararı ÖİB'ye (Özelleştirme İdaresi Başkanlığı) bildirilmiştir" denildi.

YENİ PLANA ONAY VERİLDİ

Türkiye’nin en büyük yat limanı olan Kalamış'ın imar planları mahkeme tarafından durdurulmuştu. İhalenin ardından gelen bu mahkeme kararı nedeniyle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)  yeni bir 'imar planı' hazırladı.

ÖİB'in hazırladığı imar planı ise 17 Mart 2015 tarihli Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla onaylandı.  Üç gün önce Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin imzasıyla karar yürürlüğe girdi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bugün de Resmi Gazete'de yayımlanan imar değişikliği kararı sonrası yeni süreç nasıl işleyecek? Özelleştirme mevzuatı gereğince Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, en büyük teklif sahibi olduğu için Koç'a yeniden davet gönderecek. Yeni imar planı doğrultusunda, "Hala istiyor musunuz, alacak mısınız" diye soracak. Koç'un yanıtı 'hayır' olursa; bu kez 654 milyon dolarla ikinci en yüksek teklif sahibi olan Safi Gayrımenkul'e 'Kalamış Yat Limanını hala isteyip' istemedikleri sorulacak. Safi Holding isterse Liman'ı 30 yıl süreyle işletme hakkını almış olacak.

Safi Gayrımenkul'ün yanıtı da 'hayır' olursa; 600 milyonluk teklifiyle ihalenin üçüncüsü olan Ali Ağaoğlu-Yılport'a teklif gidecek.

ÜÇÜ DE "HAYIR" DERSE İHALE İPTAL OLACAK

Kalamış İhalesi, üç teklif sahibinin de 'hayır' demesi durumunda iptal olacak ve ÖİB yeni bir ihale süreci başlatacak.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim