• BIST 9530.47
  • Altın 2476.509
  • Dolar 32.4779
  • Euro 34.7869
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 18 °C

Osman Atasoy ve Sibel Karasu dönüş yolunda

Osman Atasoy ve Sibel Karasu dönüş yolunda
Deniz tutkunları Sibel Karasu ile Osman Atasoy Horn Burnu Feneri'ne ilk kez Türk bayrağını dikerek, başladıkları noktaya, Marmaris'e dönüyor

Deniz tutkunları Sibel Karasu ile Osman Atasoy Horn Burnu Feneri'ne ilk kez Türk bayrağını dikerek, başladıkları noktaya, Marmaris'e dönüyor. İstanbullu denizci Osman Atasoy ve İzmirli arkadaşı Sibel Karasu, Horn Burnu'nu dönen ilk Türk denizciler olmayı başardıktan sonra dönüş yoluna çıktı ve Akdeniz'e ulaştı. 'Uzaklar 2' adlı 14 metrelik tekneyle 22 Ekim 2008'de Muğla'nın Marmaris ilçesinden yola çıkan Atasoy ve Karasu, Kasım ayı içinde Marmaris'te olmayı planlıyor.

Dönüş yolunda "bildik denizlere" geldiklerini belirten Atasoy, internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Akdeniz'e girdikten sonra e-posta yollayan, telefon eden dostlar, hemen hemen aynı sözleri söylüyorlar, "Artık Akdeniz'desiniz, bundan sonrası kolay. Nasıl olsa bildik sular, arka bahçemiz. Hem okyanustan sonra Akdeniz nedir ki" diyorlar. Evet, Akdeniz okyanuslara göre daha küçük, Türkiye'nin de bu denize sahili var. Bahsedilen 'bildik'lik bunlardan ibaret olsa gerek. Ama yetmiyor. Deniz her yerde denizdir. İster kocaman okyanus olsun, ister küçük bir iç deniz, ikisi de şakaya gelmiyor, aynı dikkati, özeni, saygıyı göstermeyi gerektiriyor" dedi.

Cezayir'e uğrayıp kurban kavurması yemek istediklerini kaydeden Atasoy, "Rotamız Cezayir'in çok uzun Akdeniz sahilinden geçiyor. Eğer limanlarına girmemize izin verirlerse, uğrayıp bir kurban kavurması yemeyi çok istiyoruz. Yıllar oldu kurban kavurması yemeyeli. Ne kadar da özledim. Cezayir'deki büyükelçiliğimiz oraya gelebilmemiz için yardımcı oluyor. Bir süredir Bilal Yılmaz adlı elçilik görevlisinin yolladığı yazıya, Cezayir makamlarından gelecek cevabı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BUZULLARIN ARASINDAN

Kasım ayı içinde, 4 yıl önce yola çıktığı Marmaris'e dönmesi beklenen 'Uzaklar 2', amacına ulaştı ve Güney Amerika'nın ucundaki Horn Burnu'nu dönmeyi başardı. Osman Atasoy ve Sibel Karasu isimli denizciler, Cebelitarık, Kanarya Adaları, Brezilya ve Arjantin rotasıyla ulaştığı ve "Yedi Denizlerin Everest'i" olarak bilinen Horn Burnu'nu 9 Mart 2011'de döndüler ve adlarını tarihe yazdırdılar. Türk denizciler Horn Burnu fenerine bir de Türk bayrağı astılar. 'Uzaklar 2', dönüş yolunda Antarktika'da buzullar arasında ilerledi ve bu yıl Şubat ayında anakaraya ulaşarak buraya Türk bayrağı dikti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
05 Kasım 2012 Pazartesi 10:51
Osman Atasoy ve Sibel Karasu'nun başarısı
Kuşkusuz Sayın Osman Atasoy ve Sayın Sibel Karasu'nun Güney Kutbu'na gitmesi ve inşallah başarıyla dönmeleri amatör denizcilik tarihine geçecek bir olaydır. Kutluyor ve Allah selamet versin diyoruz.www.refikakdogan.com
176.240.115.213
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim