• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Ortaköy Denizcilik Lisesi Mezunları, ‘Balık Günü’nde buluştu

Ortaköy Denizcilik Lisesi Mezunları, ‘Balık Günü’nde buluştu
Ortaköy Denizcilik Lisesi Mezunları Derneği (ODEMED) ve Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 15 yıldır düzenlenen Geleneksel Mezunlar Buluşması, bu yılda büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk denizcilik okulu olan ve 1927’den beri denizcilik eğitimi veren kurum Ortaköy’ün mezunları, Geleneksel Balık Günü’nde bir araya geldi.

Ortaköy Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği (ODEMED) ve Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ortak olarak düzenlenen Geleneksel Balık Günü, büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Gündemde okulun isminin İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi ve 92 yıldır Türk denizciliğine ev sahipliği yapan Taş Mektep Ortaköy’ün denizcilik harici bölümlerde de eğitim verecek olması vardı. Mezunlar Derneği Başkanı Emrah Demir tarafından camianın beklentileri sektör temsilcileri ile paylaşıldı. İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adında “Ziya Kalkavan” isminin veya “Denizcilik” ibaresinin bulunması ve okulun Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk  denizcilik okulu olması sebebiyle denizcilik esaslarında eğitime devam etmesi gerektiği konularına vurgu yapılarak İMEAK Deniz Ticaret Odası desteğinin önemine dikkat çekildi.

Ardından söz alan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, okulla ilgili son gelişmeyi basından öğrendiklerini, o günden bu yana mezunların ve camianın kabul edeceği doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini, yakın zamanda Milli Eğitim Bakanı ile özel olarak görüşüleceği bilgisini paylaştı ve 1927’den beri denizcilik eğitimi verilen kurumun denizcilik özelliğinin kaybolmaması, Ziya Kalkavan isminin kaldırılmaması yönünde iki net talepte bulunacaklarını iletti.

balikcilik_gunu_1.jpg

İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ise, Ortaköy’ün mezunu olması sebebi ile bu çatı altında bulunmanın kendisi için özel bir anlamı olduğunu dile getirerek heyecanını mezunlarla paylaştı.

Karşılama töreni sonrası okul öğrencileri Ortaköy Marşını ve Ortaköy Denizci Andı’nı okudu. Gemini Denizcilik Armatörü Ahmet Levent Horasanlı'ya uygulamalı eğitime destek olarak Gemi Makinaları İşletme bölümüne jeneratör bağışından dolayı okul idaresi ve mezunlar derneği tarafından plaket takdim edildi.

XVI.Geleneksel Balık Günü’ne vermiş oldukları destek sebebi ile sponsorlar Vento Denizcilik, Hicri Ercili Denizcilik, Alize Denizcilik, Gn Group, Delmar Safety, Zeymarine ve Deniz Ticaret Odası’na teşekkür plaketleri takdim edildi.

Mezuniyetlerinin 25. yılları olması sebebi ile 1994 mezunlarına gümüş yılı plaketleri verildi. Tüm mezunlar adına 1985 güverte bölümü mezunu Borealis Denizcilik Genel Müdürü Kaptan Osman Levent Karsan, 1990 güverte bölümü mezunu Armona Denizcilik Genel Müdürü Kaptan Semih Falay, 1991 gemi makineleri mezunu Vento Denizcilik Armatörü Başmühendis Teoman Mustafa Akyol konuşma yaptılar. Yeni mezunlar adına  2017 güverte mezunu Berkay Bayram’ın yapmış olduğu  konuşmanın ardından canlı müzik eşliğinde yemek servisiyle devam eden gün hasret giderme ve toplu fotoğraf çekimleri ile noktalandı.

Yoğun ilgi gösterilen etkinliğe mezunların yanı sıra İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın, Bandırma Liman Başkanı Kürşad Ayyıldız, Şile Liman Başkanı Mustafa Öztürk, Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı temsilcileri, İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros da etkinliğe katıldı. Sivil toplum kuruluşları da Ortaköylüler’i yalnız bırakmadı. Tüm-Der Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Korkmaz, Deniz Kültür Derneği Başkan Yardımcısı, Vira Haber Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Olcay, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kayhan Aytuğ, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Başkanı Arif Bostan, İTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Temur ve ulusal basın temsilcileri de katılım sağlayanlar arasındaydı. Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eski ve yeni yöneticileriyle öğretmenlerinin yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisi de hazır bulundu.

balikcilik_gunu_3.jpgbalikcilik_gunu_4.jpgbalikcilik_gunu_5.jpgbalikcilik_gunu_6.jpg

balikcilik_gunu_2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim