KAZA YAPAN GEMİDEKİ CESET ÇIKARILIYORÇanakkale Boğazı Gelibolu açıklarında dün meydana gelen gemi kazasında, Yunanistan Bandıralı ''Aegean Wind'' adlı geminin çarptığı konteyner yüklü Panama bandıralı ''MSC Roberta'' adlı gemide sıkışarak ölen Hindistan vatandaşı gemici Pankaj Tandel'in cesedinin bulunduğu yerden alınması için teknik bir ekip oluşturuldu.AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gelibolu'da faaliyet gösteren özel bir tersaneden yardım istenerek, teknik ekip oluşturuldu. Bu ekibin olay yerine giderek, geminin bariyerleri arasına sıkışarak ölen gemicinin cesedini, zarar görmeden çıkarmaya çalışacağı, cesetlerin daha sonra İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği kaydedildi.
KAPTANLAR BİRBİRİNİ SUÇLADI
Kaza sonrası ifadeleri alınan Yunan bandıralı ''Aegean Wind'' adlıgeminin kaptanı Byron Charalampidis ile Panama bandıralı ''MSC Roberta'' adlı geminin kaptanı Steve Ariston Dias birbirlerini suçladılar.
Her iki kaptan Gelibolu Cumhuriyet Savcısı'na verdikleri ifadelerinde, birbirlerinin seyir hattına girdiklerini, kazanın yanlışrota izlemekten meydana geldiğini iddia ettikleri öğrenildi.
Yapılan ön soruşturmada, ''MSC Roberta'' adlı geminin kılavuz kaptan almak için yol kestiği ve Gelibolu önlerinde beklemeye geçtiği sırada kazanın oluştuğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma için Denizcilik Müsteşarlığı bünyesinde bilirkişi heyeti oluşturuldu.
DENİZ KİRLİLİĞİ İÇİN ÖNLEM
Kazada, konteyner yüklü geminin sancak tarafından aldığı ağır yaranedeniyle denize akaryakıt sızıntısı olduğu bildirildi.
Sızıntının, akıntının etkisiyle geniş bir alana yayılmaması için kazadan kısa bir süre sonra bölgeye yardım için giden römorkörler tarafından kirlilik olan bölgenin çevresine bariyer çekildi. Yetkililer, denize sızan akaryakıtın Gelibolu Belediyesi'ne ait vidanjör yardımıyla çekilerek temizleneceğini kaydettiler.
Yunanistan bandıralı, 185 metre uzunluğundaki, 23 bin 646 grostonluk kuru yük gemisi ''Aegean Wind'' ile Panama bandıralı, 244 metre uzunluğundaki, 39 bin 892 grostonluk konteyner gemisi ''MSC Roberta'' Çanakkale Boğazı Gelibolu açıklarında dün sabaha karşı çarpışmış, kazada ağır yara alan ''MSC Roberta'' adlı gemide görevli Hindistan vatandaşı Bosun Abubeckkar Chımnade, Cadet Anirudh Tomar vePankaj Tandel adlı gemiciler, hayatını kaybetmişti. Kaynak:A.ADenizHaber.Com
Ölen Gemicinin cesedi çıkarılıyor

Gelibolu açıklarında dün meydana gelen gemi kazasında, konteyner yüklü "MSC Roberta" adlı gemide sıkışarak ölen gemici Pankaj Tandel'in cesedi çıkarılıyor.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Ukrayna'da vurulan Türk gemisinde patlama riskiTürkiye'nin Odessa Başkonsolosu Muhittin Çelik, Ukrayna'nın İzmail Limanı'nda isabet alan Türk bayraklı, LPG yüklü "ORINDA" adlı gemideki yangının devam ettiğini, patlama riskinin bulunduğunu söyledi.
Gökçeada'da mahsur kalma tehlikesi! Tüm seferler iptalKötü hava koşulları nedeniyle GESTAŞ Kabatepe–Gökçeada hattındaki tüm tarifeli feribot seferlerini iptal etti. Bursa Deniz Otobüslerinin de bugünkü 8 seferi olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılmayacak.
ARES Tersanesi EDEX – Egypt Defence Expo’daTürkiye’nin önde gelen askeri gemi inşa şirketlerinden Ares Tersanesi, 1–4 Aralık 2025 tarihlerinde Kahire’de düzenleneek savunma ve denizcilik sektörünün önemli etkinliklerinden EDEX – Egypt Defence Expo’da yeni nesil deniz platformlarını tanıtacak.
Karayip Denizi savaş sahnesine dönüyor! ABD’den güç gösterisiABD donanması, dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford liderliğindeki taarruz filosunun Anegada Geçidi'nden geçerek Karayip Denizi'ne ulaştığını bildirdi.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























