• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu açıldı

Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu açıldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çekmeköy'de çocukları tarafından eşi adına yaptırılan ''Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu''nun açılışını yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, öğretmenlerin gençleri geleceğe, Türkiye'yi de Cumhuriyet'in 100. yılına hazırladığını belirterek, "Gelişen ve büyüyen Türkiye'nin gerçek mimarı öğretmenlerimizdir" dedi.

Bakan Yıldırım, Çekmeköy'de çocukları tarafından eşi adına yaptırılan "Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu"nun açılışını yaptı. Açılış törenine eşi Semiha ve kızı Büşra Köylübay ile gelen Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, bu yılki Öğretmenler Günü'nün kendisi için farklı bir anlam taşıdığını ifade ederek, emekli öğretmen eşi adına yaptırdıkları ve Türk milli eğitimine bağışladıkları okulun açılışını yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yıldırım, hükümetleri döneminde 200 bin dersliğin hizmete sunulduğunu aktararak, bunların 150 bininin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde yapıldığını söyledi.

Türkiye'yi inşa etmeye çalışırken geleceğin emanet edileceği çocukların en iyi şekilde yetişmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yıldırım, bütün okullarda geniş bant internet erişiminin sağlanması için Türkiye genelinde çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Yıldırım, ülkenin farklı noktalarında 40 bine yakın okulda geniş bant internet bağlantısının olduğunu dile getirerek, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte okullarda "Bilgi Teknolojileri Sınıfları"nın kurulduğunu hatırlattı.

Fatih Projesi'nin milli eğitimde çığır açacağını söyleyen Yıldırım, Türkiye'nin bu projeyle bilgi toplumunun üyesi haline geleceğini vurguladı.

Bakan Yıldırım, yıllar önce eşinin tayini nedeniyle yaşadığı bir anısını paylaşarak, "Eşimin tayini İstanbul'a çıktı. Atandığı okulu aramaya gittik. Bir gün akşama kadar okulu bulmadık. Kimse bilmiyor. Sonra öğrendik ki böyle bir okul yok. 'Depo tayini' diye bir şey varmış, depoya tayin etmişler. İleride okul yapılırsa orada öğretmenlik yapacakmış. Bakın nereden nereye geldik" diye konuştu.

O dönemde üniversite öğrencisi olduğunu, bir gün hastalanan eşinin isteği üzerine okula gittiğini anlatan Yıldırım, kendisini dinlemeyen öğrencileri susturmak için tahtaya vurduğunu, ders boyunca ses çıkmadığını ama öğrencilerin gün boyu kendisiyle hiç konuşmadığını kaydetti.

Yıldırım, okul müdürünün eşine "Hoca hanım, dersler boş geçsin ama eşiniz derse gelmesin" demesinin ardından öğretmenliğin ne kadar zor olduğunu anladığını dile getirdi.

Öğretmenliğin farklı bir şey olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bilmek, eğitmek başka bir şey. Çocukların ruh dünyasını anlamak bambaşka bir şey. İşte orada öğretmenliğin ne kadar zor bir şey olduğunu yaşayarak gördüm. Öğretmenlerimiz bizi geleceğe, ülkemizi, Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlıyor. Gelişen ve büyüyen Türkiye'nin gerçek mimarı öğretmenlerimizdir" dedi.

Yıldırım, hükümet olarak öğretmenlere her konuda destek olduklarını sözlerine ekledi.

-"Bilişim devrimi yaptık"-

AK Parti Genel Başkan Yarımcısı Hüseyin Çelik, "Semiha" isminin "cömert kadın" anlamına geldiğini söyledi.

Yıldırım çiftinin okulun yapılmasını sağlayan çocukları Bülent ve Erkam Yıldırım ile Büşra Köylübay'ın ailelerine önemli bir eser kazandırdıklarını belirten Çelik, "Hepimiz geldik gidiyoruz, faniyiz. Büyüklerimiz demişler ki, yoksa sana ait yeryüzünde bir eser, yarın gelir yerinde yeller eser" dedi.

Çelik, maddi durumu iyi olanların bu tür bağışlar yapması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Bakan Binali Yıldırım ile çalıştıklarını hatırlatan Çelik, "Bakanlığım sırasında kendisiyle adeta bir bilişim devrimi yaptık. Türkiye'nin en ucra köyünde, mezrasında bulunan bütün okulları internete ve bilgisayara kavuşturduk. Emeğin alan payı kendisine aittir. Yıldırım, bugün de milli eğitime çok büyük destekler vermektedir. Milli eğitimin teknolojiyle buluşması konusunda kendisi ve ekibi çok büyük gayretler göstermektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, kızı Büşra Köylübay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açılışını yaptıkları okulu gezdi. Yıldırım ve Çelik, okulun alt katında, masa tenisi de oynadı.

Öğrencilerin dans gösterisi sunduğu açılışta, rock grubu Gripin de konser verdi.

semiha_1.jpg

semiha_2.jpg

binali_1.20121124183345.jpg

binali_2.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim