• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Nusret Mayın Gemisi’nin ahşaptan kopyasını yaptı

Nusret Mayın Gemisi’nin ahşaptan kopyasını yaptı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Babakale köyünde çalışmalarını sürdüren ahşap sanatçısı Ahmet Eryiğit, grup arkadaşları ile birlikte Nusret Mayın Gemisi’nin yaklaşık 80 santimetre uzunluğundaki kopyasını 1 buçuk senede tamamladı.

Aslen su ürünleri mühendisi olan ve emekli olduktan sonra ahşaptan yaptığı gemi tasarımlarına yönelen başarılı sanatçının son eseri Nusret Mayın Gemisi oldu.

Grup arkadaşları ile birlikte yaptıkları titiz çalışmalar sonrası, Nusret Mayın Gemisinin birebir ölçekleri kullanılarak ortaya çıkan eser, görenleri etkiliyor. Gemiyi satmak için değil hobi için tasarladıklarını vurgulayan Ahmet Eryiğit, babasının başarılı bir marangoz olduğunu ve kendisinin de küçük yaşlardan itibaren bu sanata hevesli olduğunu dile getirdi.

“PİYASADAKİ EN İYİ PLANLARDAN BİRİ”

Gemiyi tasarlarken birebir orijinal ölçeklerin kullanıldığı ve ufak bir Nusret Mayın Gemisi ortaya çıkardıklarını aktaran Eryiğit, “Biraz uzun sürdü ama piyasadaki en iyi planlardan biri olduğunu biliyorum. Biliyorsunuz, Nusret Mayın Gemisinin orijinali İskenderun’da. Bir tane de bizim Çanakkale’de sonradan yapılmış bir modeli var. Biz de bunun planını temin ettik ve yapmaya gayret ettik. Bir geminin ihtiyacı olan metal, ahşap, boya, macun, aklınıza gelebilecek her şey bu modelde var. Ortak bir projeydi bu. 3-5 arkadaş beraber yaptık. Çok da zorlanmadık. Birbirimize yardımcı olduk. Bir arkadaşın atölyesinde başladık. Birbirimizin eksiğini gördük. Tamamlamaya çalıştık ve en son bu hale getirdik. Boyu 80 santimetreye yakın olması lazım. Ölçeğini şu an tam hatırlayamıyorum ama birebir ölçekli, ufaltılmış hali bu” şeklinde konuştu.

“KENDİM DE BİR ATÖLYEDE BÜYÜDÜM”

Çocukluğundan itibaren gemi tasarımı yapmaya merakı olduğunu dile getiren Eryiğit, şunları kaydetti:

“Kendim de bir atölyede büyüdüm. Babam iyi bir marangozdu. Zaman zaman kendi oyuncaklarımı kendim yapardım. Daha sonra denize olan tutkum beni su ürünleri mühendisliğine yöneltti. Kıyılarda görev yaptım. Denizle ilgili projelerin içinde bulundum. Bir yandan da gemi ve gemi modelciliğine heveslendim. Herhangi bir ticari amacım yok ama giderleri fazla bu işin. Zaman zaman samimi olduğum arkadaşlarım finanse etmek amacıyla benden model alıyorlar. Meraklısı alıyor bunu. Çok satılan bir şey değil. Herkesi böyle bir hobi ile uğraşmaya devam ediyorum. Özellikle çocukların internet alışkanlığından uzaklaştırılması amacıyla bu tür hobilere yönlendirilmesi gerektiğini düşüyorum.”

nusret_4.jpgnusret_3.jpgnusret_2.jpgnusret_1.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim