• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 5 °C
  • Antalya 6 °C
  • Muğla 2 °C
  • Çanakkale 5 °C

Norveç'te 15 metrelik deniz canavarı

Norveç'te 15 metrelik deniz canavarı
Bilim adamları, Kuzey Buz Denizi'ndeki bir adada gün ışığına çıkardıkları "deniz canavarı" fosilinin bilinen en büyük deniz sürüngenine ait olduğunu açıkladı.

Norveçli bilim insanları, Kuzey Buz Denizi'ndeki bir adada gün ışığına çıkardıkları "deniz canavarı" fosilinin bilinen en büyük deniz sürüngenine ait olduğunu açıkladı.

Tevrat ve İncil’de adı geçen deniz canavarı Leviathan’ın fosili bulundu.Yaşamış en büyük deniz sürüngeni olan 15 metre uzunluğundaki canavar bir otomobili ısırarak ikiye bölecek güçte.

Dinazorlar çağında yaşamış deniz canlısının fosili, tarih öncesini inceleyen Norveçli bilim adamları tarafından Kutup adalarından Svalbard’da bulundu. Uzun boyunlu ’plesiosaur’ların kısa boyunlusu olan ’pliosaur’ türü sürüngen, baştan kuyruğa 15 metre uzunluğunda.

Paleontoloji uzmanı Richard Forrest, "Bir timsahın 3-4 katı büyüklüğündeki çene kasları, çok daha fazla güçlüdür. Bunlardan biri bir otomobili yerden ağzıyla alabilir ve ısırarak ikiye bölebilir" dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim