• BIST 10299.66
  • Altın 4280.915
  • Dolar 40.063
  • Euro 47.0884
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 32 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 30 °C
  • Çanakkale 24 °C

NATO Akdeniz'de gemi denetleyecek

NATO Akdeniz'de gemi denetleyecek
NATO, İsrail ile Akdeniz'de ortak işbirliği programını imzalandığını açıkladı. İttifak, Akdeniz'de terörizme karşı şüpheli gördüğü ticari gemileri durdurarak arama yapacak.
NATO ve İsrail'in Akdeniz kabadayılığı"Güçlendirilmiş Akdeniz Diyaloğu" çerçevesinde geliştirilen işbirliği programının yanı sıra İsrail'in, İttifak tarafından Akdeniz'de sürdürülen ve terörizme karşı mücadeleyi hedefleyen operasyonlara da katılacağı bildirildi.

Akdeniz'de, 11 Eylül'den hemen sonra, 6 Ekim 2001'de başlatılan NATO operasyonu Active Endeavour (Yoğun Gayret) çerçevesinde, deniz trafiği, gemiler ve kargolar, terörle mücadele kapsamında denetleniyor.

Akdeniz'in tamamında devriye gezen İttifak'ın daimi deniz birimleri, şüpheli gemileri durdurarak aramalar yapıyor. NATO devlet ve hükümet başkanları, 2004 yılında yapılan İstanbul zirvesinde, Akdeniz ülkeleriyle diyaloğun geliştirilmesine, Cezayir, Mısır, İsrail, Ürdün, Fas, Tunus ve Moritanya ile temasları yoğunlaştırarak ikili anlaşmalar imzalanmasına yeşil ışık yakmıştı.

NATO açıklamasında İsrail'in İttifak ile işbirliği programı imzalaması ve Akdeniz operasyonlarına katılma kararı alması ''anlamlı bir adım'' olarak nitelendi. DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim