• BIST 9356.04
  • Altın 4200.615
  • Dolar 38.9718
  • Euro 44.3182
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 22 °C

M/V YM Wreath, Evyapport Limanı'nda ağırlandı

M/V YM Wreath, Evyapport Limanı'nda ağırlandı
Evyapport Limanı, dünyanın en büyük gemilerinden birini karşıladı. Yang Ming firmasına ait 368 metre uzunluğunda, 146 bin DT ağırlığındaki M/V YM Wreath isimli konteyner gemisi Evyapport’a gelen en büyük deniz aracı oldu.

Uzakdoğu’dan Akdeniz bölgesine direkt seferlere başlayan Yang Ming, Hapag Lloyd ve One’ın (Ocean Network Express) oluşturduğu The Alliance Group’un devasa gemilerini limanında ağırlayan Evyapport, güvenle verdiği hizmet ile dikkat çekti.

14 bin TEU’luk geminin limanda ağırlanmasının önemli olduğunu söyleyen Yang Ming Anadolu Genel Müdürü Chun Feng Chen, “Bizim için anahtar bölge Türkiye. Bu sebeple, Ambarlı bölgesi, Aliağa bölgesi, Mersin ve şimdi de Evyapport ile Türkiye’de dört liman uğrağı yapıyoruz. Yang Ming olarak bütün odağımız Akdeniz bölgesine yoğunlaştı. Dolayısıyla Türkiye’de yapacağımız faaliyetler ve bu servisin başarısı, bölgedeki hacmimizi artıracaktır” dedi.

Önemi artıyor

Chen, Türkiye’de Arkas Holding ile ortaklık içinde olduklarını belirtirken denizcilik sektörünün adım adım daha iyi bir noktaya geleceğini vurguladı. Evyapport Genel Müdürü Ali Keskin ise, “Avrasya ve Uzakdoğu’ya uzanan bir ulaşım ağının odak noktasında bulanan ülkemiz, denizyolu taşımacılığında önemli bir potansiyele ve güce sahiptir” diye konuştu

Kaynak: Gökhan KARAKAŞ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim