• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

M/V LIRA'nın İskenderun Limanı'nda tutuklanması, İMEAK DTO Disiplin Kurulu Başkanını çileden çıkardı

M/V LIRA'nın İskenderun Limanı'nda tutuklanması, İMEAK DTO Disiplin Kurulu Başkanını çileden çıkardı
VODA Denizcilik tarafından işletilen 3078 DWT taşıma kapasitesine sahip LIRA isimli geminin borcundan dolayı İskenderun Limanı'nda tutuklanması, İMEAK DTO Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Yıldız'ı çileden çıkardı.

İstanbul merkezli Turkuaz Shipping'in mülkiyetinde olan ve aynı adreste bulunan VODA Denizcilik tarafından işletilen 3 bin 78 DWT taşıma kapasitesine sahip M/V LIRA isimli geminin borcundan dolayı İskenderun Limanı'nda tutuklanması, İMEAK DTO Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Yıldız'ı çileden çıkardı.

Deniz Haber Ajansı'nın taraflardan edindiği bilgiye göre; Voda Denizcilik İşletmesinde bulunan gemilere, 2016 tarihinden itibaren CYE Petrol tarafından sağlanan yakıt borçlarının ödenmemesii üzerine başlatılan icra işlemleri sonucunda, İskenderun Limanı'na yanşan M/V LIRA isimli Genel Kargo Gemisi, mahkeme kararıyla tutuklandı.

Geminin tutuklanması üzerine M/V LIRA isimli Panama Bayraklı geminin işletmeciliğini üslenen VODA Denizcilik yetkilisi ve aynı zamanda İMEAK Deniz Ticaret Odası Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Yıldız'a ulaşarak, geminin tutuklanması hakkında görüşlerini almak istememiz üzerine, M/V LIRA isimli gemilerinin tutuklandığından haberlerinin olmadığını, tutuklanma haberinin bizden aldığını belirterek, CYE Petrol CEO'su Ali Deniz Eraydın'ın İMEAK DTO Disiplin Kurulu'nda hakkında yapılan Disiplin Soruşturmasına istinaden, intikam hırsıyla bu işlemi yaptığını söyledi.

CYE Petrol'e M/V LIRA isimli geminin yakıt borçlarını ödediklerini belirten Voda Denizcilik Yetkilisi Fatih Yıldız, Ali Deniz Eraydın'ın yaptığı bu işlemin hukuksuz olduğunu ve şirketin itibarını düşürmek amacıyla intikam hırsıyla hareket ettiğini kaydederek, bu işin peşini bırakmayacağını sözlerine ekledi.

ERAYDIN: 2016'DAN KALAN BORÇLARIN BİR BÖLÜMÜ HALA ÖDENMEDİ

Deniz Haber Ajansı, M/V LIRA isimli geminin yakıt borçlarından dolayı mahkeme kararıyla İskenderun Limanı'nda gemiyi tutuklatan CYE Petrol CEO'su Ali Deniz Eraydın'a ulaşarak, Voda Denizcilik Şirketinin M/V LIRA isimli geminin borçlarını ödemesine rağmen neden bu işlemi yaptıklarını ve İMEAK Deniz Ticare Odası Disiplin Kurulu'nda şahsi ve CEO'su bulunduğu CYE Petrol hakkında açılan Disiplin Soruşturmasının intikamını mı almaya çalışıyorsunuz sorusuna şunları söyledi;

"M/V LIRA gemisine yapılan işlem hukuki bir işlemdir. 2016 yılına ait bir yakıt borcudur. Fatih Yıldız beyle 25 Mayıs 2018 tarihinde Voda Denizcilik Şirketinin gemilerine verilen yakıt ikmalleri karşılığı oluşan 274 bin dolar borcuna karşılık yapılan sözleşme çerçevesinde, bugüne kadar borçlarını zamanında ödenmemesi üzerine hukuk yollarına başvurulmuştur. Fatih Yıldız beyin İMEAK DTO Disiplin Kurulu Başkanı sıfatıyla verdiği beyanata çok talihsiz bir beyanattır. Biri disiplin işlemi, diğeri ise ticari bir işlemdir. Kişisel görüşlerim yüzünden zorlama bahanelerle CYE Petrol'ün neden soruşturulmaya dahil edilmeye çalışıldığı hakkında çok ciddi soru işaretleri doğmuştur. İMEAK DTO Disiplin Kurulu Üyeleri pozisyonlarını kullanarak şahsi işlerinin takibini mi yapmaktadır?

Armatörün çektiği sıkıntılar sebebiyle Ekim-2018 e kadar ödeme planı yapıldı. Ödeme planına uyulmadı. İlave süre verilmesine rağmen ödemeler yapılmadı. Fatih Yıldız Bey'in yaptığı açıklamayı son derece talihsizce buluyorum.

Bu söylem; "Benim borcum var. Bunu senelerdir ödemiyorum, ödemeyeceğim. Ben İMEAK DTO Disiplin Kurulu Başkanıyken, bana nasıl hukuki işlem yaparsınız?" şeklinde algılanıyor. CYE Petrol kurumsal bir şirkettir. Avukatla görüştüm. Her zaman yapılan standart uygulamanın yapıldığını bana iletti. Tutuklama işlemi yapılmadan günler önce Fatih Yıldız Bey'i telefonla aradıklarını, yazılı mesaj geçtiklerini fakat Fatih Yıldız Bey'in kendilerine hiçbir şekilde geri dönüş yapmadığını iletti. Benim şahsi konuşma, eleştiri yapma ve yorum yapma hakkım var. Bunu yaptığım için CYE Petrol, İMEAK DTO Yönetim Kurulu'nun aldığı haksız bir kararla disiplin kuruluna verilmiş. Kişisel söylem gerekçe gösterilerek kurum yıpratılmaya çalışılmıştır.

Neden yıpratılma olduğunu düşünüyorum?

Çünkü ben CYE Petrol'ün hissedarı değilim. Benim İMEAK Deniz Ticaret Odası'na kayıtlı 2 şirketim var. Onları bile kişisel söylemler sebebiyle yargılayamazsın. CYE Petrol'ü hiç yargılayamazsın. Burada çok açık bir zorlama ve kötü niyet var. Bir taraftan CYE Petrol yıpratılmaya çalışılırken, anlaşılan o ki disiplin kurulu üyeleri bu uygunsuz durumu kendi ticari çıkarları doğrultusunda kullanma fırsatçılığına soyunmuşlar. İyi ki CYE Petrol'ün avukatı Fatih Yıldız Bey'den cevap alamayınca kimseye danışmadan ve tereddüt etmeden hukuki işlemi yapmış. Eğer bu işlem yapılmasaydı CYE Petrol'e yapılan haksız soruşturmanın lehimize sonuçlanmasının üzerine gölge düşerdi.

 "CYE hukuki işlemi çıkar karşılığında yapmadı" şeklinde bir ithamla karşı karşıya kalabilirdik. Aslında biz hukuki işlem yaparak Fatih Yıldız Beyi de rüşvetçi konumundan kurtardık. Kendisinin bu durumdan hoşnut olmaması düşündürücüdür. Nasıl benim kişisel görüşlerim sebebiyle CYE Petrol ilişkilendirilemezse; CYE Petrol'ün ödenmeyen borcu yüzünden hukuki işlem yapması da Fatih Yıldız Bey'in Disiplin Kurulu Başkanlığıyla ilişkilendirilmemeliydi. Bunları zorlama yöntemlerle ve söylemlerle ilişkilendirerek ticari çıkar elde etmek isteyen veya itibarlı kurumları karalamaya çalışan zihniyeti üzüntüyle takip ediyorum.

İMEAK DTO, sapla samanı, elmayla armudu, kişisel yorumla kurumsal söylemi, hukuki hakla rüşveti birbirine karıştırmış durumda. Yönetim Kurulunun aldığı zorlama bir kararın, disiplin kurulu üyelerinin ticari çıkarlarına hizmet etmediği için gösterilen tepki gelinen son noktadır. Fatih Yıldız Bey'in mahkemenin verdiği karar için "hukuksuz işlem yapıldı" söylemi son derece çirkindir. CYE Petrol hukuk çerçevesinde hareket eden ve faaliyet gösteren kurumsal bir şirkettir. Bu talihsiz söylemin sahibinin İMEAK DTO Disiplin Kurulu Başkanı olarak hala görev başında bulunması düşündürücüdür" dedi.

VODA DENİZCİLİK SUÇ DUYURUNDA BULUNDU

Öte yandan Voda Denizcilik Şirketi yetkilisi ve aynı zamanda İMEAK DTO Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Yıldız, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na Tuğrul Cilanbol, Barış Peker ve Ali Deniz Eraydın hakkında Görevi Kötüye Kullanma suçlamasıyla suç duyurusunda bulunurken, Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat ile yaptığı telefon görüşmesini de deliller arasında yer verdi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim