• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Müsteşar Yılmaz: "Ülkümüz Var"

Müsteşar Yılmaz: "Ülkümüz Var"
Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz:"Eğer Türkiye bir büyük devletin adı olacaksa, denizcilik ülküsünü en kısa zamanda gerçekleştirmesi şarttır." dedi.
Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz;  Denizcilik Bayramı münasebetiyle denizciliğimizin genel bir değerlendirmesini yaptı. Dünya Gazetesi Perşembe Rotası Denizcilik Bayramı Ekinde 1 Temmuz 2005 Günü yayınlanan ve Müsteşar Yılmaz'ın şiirsel bir anlatımla denizcilikle ilgili özlemlerini anlattığı yazıyı aşağıya alıyoruz:Şu anın getirdiği güçlüklere ve sınırlı imkanlara rağmen bir hayalimiz var denizler kadar derin.Gün gelecek, bu ulusun tüm bireyleri, denizi, barışa ve çağdaş uygarlığa götüren yol olarak kabul edecek , denizin insanları ve ülkeleri ayıran değil birleştiren unsur olduğunu yaşayarak göstereceklerdir.Denizci ülkenin denizci milletinin hikmet ve irfan sahibi birer temsilcileri olarak, kendi ülkesinin tersanelerinde yapılan gemilerle kendi ülkesinin bayrağını tüm dünya denizlerinde dolaştıracak ve diğer denizci ülkelerle barış içinde insanlığa hizmet edeceğiz.İsmet Yılmaz: Denizci ülkenin denizci milletinin hikmet ve irfan sahibi birer temsilcileri olarak, kendi ülkesinin tersanelerinde yapılan gemilerle kendi ülkesinin bayrağını tüm dünya denizlerinde dolaştıracak ve diğer denizci ülkelerle barış içinde insanlığa hizmet edeceğiz.Bir ülkümüz var. Ülkemizin ilerlemesinin lokomotif sektörü denizcilik sektörü olacak ve ülkemiz dünya denizcilik imkanlarından diğer denizci ülkeler gibi yararlanacak ve hak ettiği payı alacaktır.İskenderun'dan Hopa'ya kadar tüm limanlarda gemiler birbiri ardı sıra yükleme yapacak, tüm tersaneler yurtdışına son teknolojik yeniliklerle donatılmış gemileri ihraç edecek. Her aileden bir kişi geçimini denizcilikten karşılayacak, her aileden en az bir kişi amatör denizci olacaktır.Ülkemizin kıyılarında, iç sularında, gölünde, nehirlerinde amatör denizcilik yarışmaları düzenlenecek, ülkemin her özürlü insanı dinlenmek, kendini geliştirmek, kendisi ve doğa
ile barışık her türlü gerilimden uzak, denizin tedavi edici iklimi içerisinde bir denizcilik uğraşı içerisinde kendisine bir yer bulabilecek ve denizle kavuşacaktır. Bizim umudumuzdur bu. Yarınlara taşıdığımız hayalimiz, içimizde taşıdığımız inançtır bu. işte bu inanç sayesinde umutsuzluk dalgalarını aşıp bir barış ve umut denizine ulaşacağız.
Bu inançla hep beraber çalışacak, hep beraber mücadele edecek, hep beraber birlik içinde denizci ülke ve denizci millet olacağız.
İşte o gün benim ülkem, fikri hür vicdanı hür olanların ülkesi, özgürlüğün yurdu olacaktır. Özgürlük arayanların sığınacağı liman olacak. Ve eğer Türkiye bir büyük devletin adı olacaksa, bu denizcilik ülküsünün en kısa zamanda gerçekleşmesi şarttır.(Kaynak: Dünya Gazetesi Perşembe Rotası "Denizcilik Bayramı" Eki)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim