• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, FETÖ Borsası'nda işlem gördü mü?

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, FETÖ Borsası'nda işlem gördü mü?
FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üst Düzey Yöneticisi suçlamasıyla 17 Mart 2020 tarihinde tutuklanan, ancak 5 Mart 2021 tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yardım ve yataklıktan ceza alan Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ile ilgili yeni belgelerin ortaya çıkması, FETÖ BORSASINI akla getirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma neticesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üst Düzey Yöneticisi suçlamasıyla 15 Mart 2020 tarihinde gözaltına alınan ve 17 Mart 2020 tarihinde tutuklanarak Silivri Kapalı Cezaevine sevk edilen, Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, yaklaşık bir sene süren ve 5 Mart 2021 tarihinde yapılan karar duruşmasında, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi suçlamasından berat ederken, FETÖ Terör Örgütü'ne yardım ve yataklıktan 5 yıl ceza almıştı.

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı belgelere göre, Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Manismov Gurbanoğlu'nun Rusya'da yerleşik FETÖ Eğitim Kurumları adı altında faaliyette bulunan International Atlantic School şirketinde üst düzey yöneticisi olduğu ortaya çıkarken, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün Rusya İmamı olarak aranan ve giyabında tutuklama kararı bulunan Ahmet Hamdi Vural'ın ise, Rostov'da yerleşik Palmali Rostov LLC Şirketi'nde bordrolu maaşlı personel olduğu öğrenildi.

Öte yandan Deniz Haber Ajansı'na ulaşan yeni belgelerde, Rusya'da yerleşik FETÖ Eğitim Kurumları adı altında faaliyette bulunan International Atlantic School şirketi üst düzey yöneticileri arasında, Mübariz Mansimov dışında, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü finansörü olarak firari Hamdi Akın İpek, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Rusya İmamı firari Ahmet Hamdi Vural, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Merkez Yöneticisi Harun Tokak ve Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamimce'nin de yer aldığı tespit edildi.

INTERNATIONAL ATLANTIC SCHOOL YÖNETİM KURULU

mubariz_atlantic_1.jpg

İLK İDDİANAMEDE YÖNETİCiLİKTEN 15 YIL İSTENDİ, KARAR DURUŞMASINDA MAHKEME SAVCISI MÜTALASINI, YARDIM VE YATAKLIKTAN 5 YIL OLARAK DEĞİŞTİRDİ!

5 Mart 2021 tarihinde 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, savcı mütalasını değiştirerek, örgüt yöneticiliği suçlamasından beratini isterken, Mubariz Mansimov Gurbanoğlu hakkında yaptığı yeni mütalada, yardım ve yataklık suçlamsında bulundu. Mahkeme Heyeti, Savcının bu mütaalası sonunda 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Özellikle son günlerde gündeme oturan FETÖ Borsası iddialarının yoğun olduğu bu dönemde, iddianame delillerin içerisinde yer alan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üst düzey yöneticiliği ayan beyan ortada olan Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun, FETÖ Borsası diye tabir edilen yapının içinde işlem gördü mü? sorusunu akla getirdi.

MUBARİZ MANSİMOV'UN, ATLANTİC GROUP ADINA ÜST DÜZEY VEKALETNAME VERDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu'nun Atlantic Gruop adına Özbekistan Cumhuriyeti sınrıları içerisinde yeni FETÖ Eğitim Kurumları ve şirketler açmak amacıyla, Kazakistan vatandaşı 1986 doğumlu Almat Zhailaubayev'i, Beşiktaş 25. Noterliği marifetiyle vekil tayin ettiği, Özbekistan'da Atlantic Group adına yeni kurulacak şirketlerin, Mubariz Manismov adına bürokrasi de ve devletin diğer kurumlarında işlem yapmaya tam yetkili olduğu kaydedildi.

Beşiktaş 25. Noterliği'nde, hem Rusca, hem de Türkçe yapılan vekaletname de, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün eğitim kurumu adı altındaki organizasyon şirketi Atlantic Group Üst düzey yönetcisi ve imza yetkilisi olan Mubariz Mansimov adına Özbekistan Cumhuriyeti sınırları içerisinde, Bakanlıklarda, devletin diğer kurumlarında, tüzel ve özel kişiler nezdinde, temsil etmek amacıyla Kazakistan vatandaşı Almat Zhailaubayev'i vekil tayin ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz hukukçular, bu vekaletnameye göre örgüt olarak nitelendirilen kurum adına imza yetkisi olan ilgili kişinin örgüt yöneticiliğinde yargılanması gerektiği belirtilerek, TCK 220 silahlı örgüt yöneticiliği suçunun cezası 15 yıl olduğunu, ayrıca TCK 314’teki silahlı örgüte yardım etme suçunun cezasının ise, örgütü yardım eden kişi, silahlı örgüt üyesi gibi 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

vekalatname_bbb-001.jpg

FETÖ/PDY RUSYA İMAMI AHMET HAMDİ VURAL, PALMALİ'DEN MAAŞ ALIYOR!

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Rusya İmamı olarak hakkında tutuklanma kararı bulunan firari Ahmet Hamdi Vural'ın, Rusya'da faaliyetlerini rahatlıkla yapması için, Palmali Hodling'in Rusya'daki bir dönem iştiraki olan Palmali Rostov LLC Şirketi'nde bordrolü çalışanı görüldüğü ve maaş bağlandığı kaydedilirken, bu sayede Rusya Federasyonu Çalışma Bakanlığı'nda oturma izni aldığı kaydedildi.

Diğer taraftan Atlantic İnternational School'da ve bu eğitim kurumuna bağlı şirketlerde aktif görev yapan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Rusya İmamı Ahmet Ahmdi Vural'ın, Türkiye'de himmet adı altında toplanan paraları, Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun özel uçağıyla Rusya'ya götürdüğü belirtildi.

FETÖ'NÜN RUSYA İMAMI AHMET HAMDİ VURAL'IN PALMALİ ROSTOV ŞİRKETİ'NDEN ALDIĞI MAAŞ BORDROSU

ahmet_hamdi_vural_1.jpg

ahmet_hamdi_vural_2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim