• BIST 11228.69
  • Altın 5752.27
  • Dolar 42.5887
  • Euro 49.586
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 11 °C

MTA Oruç Reis gemisinin görev süresi uzatıldı

MTA Oruç Reis gemisinin görev süresi uzatıldı
Doğu Akdeniz’de araştırma yapan MTA Oruç Reis gemisinin için çalışma süresi 1 Eylül'e kadar uzatıldı.

Bugün akşam saatlerinde görev süresi dolacak olan MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisi için yeni bir NAVTEX kararı çıktı.

Yayınlanan mesajda, Oruç Reis ve destek gemileri için görev süresi 1 Eylül süresine kadar uzatıldı.

Doğu Akdeniz'de görevini hali hazırda sürdüren Oruç Reis, Cengiz ve Ataman gemileri 1 Eylül'e kadar görevini sürdürecek.

BAKAN AKAR DA AÇIKLAMIŞTI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son yayımlanan Navtex'in muhtevasının sorulmasına şu karşılığı vermişti:

"Navtex, bunu herhangi bir şekilde denizde bir faaliyet göstereceğiniz zaman bu denizcilik kuralı, denizcilerimiz bir ilanda bulunuyorlar, 'şu alanlarda bizim bir faaliyetimiz olacak, seyir ve güvenlik bakımından bunu bilin' diyoruz. Bizim orada (Doğu Akdeniz) deniz alaka ve menfaatlerimiz konusunda çalışmalarımız var, hakkımızı hukukumuzu korumakta kararlı, azimli ve muktedir olduğumuzu müteaddit defalar söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Bu çerçevede biz faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bizim orada yaptığımız sismik çalışmalar, araştırmalar, bununla alakalı ne varsa gerektiği kadar bunu sürdüreceğiz. Bunun herhangi bir tarihi, sınırı vesaire söz konusu değil. Bizim orada hakkımızı, hukukumuzu kullanıyoruz, bunun gereği olarak da yapılması gereken teknoloji çalışmaları var. Bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bunlar ne kadar gerekiyorsa o kadar yapılacak ve bunu yapacağız. Enerji Bakanlığımız bu çalışmaları sürdürürken, biz de Silahlı Kuvvetler, Milli Savunma Bakanlığı olarak oradaki faaliyetlerin güvenliğini sağlamaktan sorumluyuz.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim