Cenevre merkezli Mediterranean Shipping Co (MSC), 2011 yılında Hyundai Samho’dan sipariş edilen altı gemilik serinin sonuncu gemisi olan MSC Anchorage’ı geçtiğimiz günlerde teslim aldı.
Açıklamaya göre, Uzak Doğu – Haifa – Amerika’nın Doğu Kıyısı rotasında çalışmaya başlayacak olan MSC Anchorage, çalışmaya başladığında servis yıllarını doldurmuş olan(?) 8,540 TEU kapasiteli Seroja Lima’nın yerine geçecek.
Alphaliner’ın haberine göre, Seroja Lima, armatörü olan MISC Berhad’a geri gönderilecek. Gemiyi APL’ye devreden MISC Berhad, Seroja Lima’yı APL’ye teslim edecek ve geminin adı APL France olarak değiştirilecek. Gemi adı değiştirildikten sonra APL’nin Transpasifik SAX rotasında çalışmaya başlayacak.
MSC Anchorage’nın özellikleri:
Uzunluk: 299 metre
Genişlik: 48 metre
TEU: 8,752
Ağırlık: 94,000 GRT
APL France:
Uzunluk: 316 metre
Genişlik: 46 metre
Ağırlık: 86,682 GRT
TEU: 8,540
Deniz Haber Ajansı - Ahmet ÖZDÜZGÜN