• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 4 °C

MSC Virtuosa’nın isimlendirme töreni, Dubai Mina Rashid'de gerçekleştirilecek

MSC Virtuosa’nın isimlendirme töreni, Dubai Mina Rashid'de gerçekleştirilecek
MSC Cruises'in en yeni amiral gemisi MSC Virtuosa’nın isimlendirme töreni, dünyanın en popüler turistik destinasyonlarından Dubai Mina Rashid'de (Port Rashid) gerçekleştirilecek.

MSC Cruises, Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Departmanı (Dubai Turizm), DP World ve Emirates Havayolu ortaklığıyla filonun en yeni amiral gemisi MSC Virtuosa’nın isimlendirme töreni, 27 Kasım'da Dubai Mina Rashid'de (Port Rashid) gerçekleşecek. Etkinlik, Dubai'nin küresel gezginler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olarak artan önemini ve cruise seyahatlerinin şehrin turizm endüstrisine yaptığı önemli katkıyı yansıtıyor.

MSC Cruises filosunun en yeni üyesi, adını İtalyanca Virtuoso kelimesinden alıyor ve BAE'de şimdiye kadar konuşlandırılan, teknolojik ve çevresel açıdan en gelişmiş yolcu gemisi olarak bu şaheseri tasarlayan ve geliştiren usta zanaatkarlara atıfta bulunuyor. İsim töreni, MSC Cruises'ın marka lideri olduğu kilit pazarlarından biri olan Körfez bölgesinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından özel davetlileri bekleyen çarpıcı bir dizi canlı eğlence ve performansla kutlanacak. Eğlence etkinliklerinin kadrosuyla ilgili bilgiler ilerleyen dönemlerde paylaşılacak.

İsimlendirme töreni etkinliği, Dubai hükümeti tarafından oluşturulan tüm halk sağlığı ve güvenliği protokollerinin yanı sıra filonun gemilerinin bu bölgedeki operasyonlarını yeniden başlatmasına izin veren MSC Cruises'in Sağlık ve Güvenlik protokolünün desteğiyle gerçekleşecek. Etkinlik ayrıca, BAE'nin Golden Jubilee kutlamalarının bir parçası olacak ve Dubai dünyayı Expo 2020'ye davet etmesiyle sahnelenecek.

Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum şunları söyledi:

“Dubai, küresel bir turizm destinasyonu ve tercih edilen bölgesel bir cruise kapısı olmak için güçlü ve istikrarlı bir yol çizdi. MSC Virtuosa'nın Dubai'den yapılan isimlendirme töreni ve ilk yolculuğu, şehrin cruise endüstrisi için büyük bir ortak olarak kazandığı güven ve inancın altını çiziyor. Yolcu operatörlerine ve yolculara kesintisiz deniz-hava bağlantıları ve heyecan verici Dubai gürzergahları ile mümkün olan en iyi deneyimleri sağlamak için, Emirates'in Port Rashid'de özel bir uzaktan check-in tesisine yaptığı yatırım da dahil olmak üzere, şehrimizin birinci sınıf ulaşım ve turizm altyapısından yararlandık. Bu sağlam temellerin yerine getirilmesiyle kruvaziyer yolcu sayısının artarak yeniden canlanmasını dört gözle bekliyoruz ve Expo Dubai, BAE'nin Golden Jubilee programları ve diğer birçok girişimleri tüm hızıyla ilerlerken, önümüzdeki aylarda dünyayı Dubai'ye davet etmekten heyecan duyuyoruz.”

MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, “Değerli amiral gemimiz ve başyapıtımız MSC Virtuosa'nın isimlendirme törenini dünyanın en çok rağbet gören seyahat noktalarından biri olan Dubai'de yapmaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz. Bu etkinlik, 50. yıl için gerçekleştirilen görkemli etkinlik ve faaliyetler dizisinin bir parçası olması ve bölgenin ilk Dünya Fuarı ile aynı zamana denk gelmesi, ayrıca Dubai'nin dünyanın her yerinden gezginler için tercih edilen destinasyonlardan biri haline gelmesi ile Dubai gerçek anlamda daha fazla önem kazanıyor. Cruise seyahatlerinin bu başarıda önemli bir rol oynadığı ve oynamaya devam edeceği için çok mutluyum. Ayrıca Dubai'nin Turizm ve Ticaret Pazarlama Departmanı, DP World ve Emirates Havayolu'na bu etkinliğin gerçekleşmesindeki ortaklıkları ve destekleri için teşekkür etmek istiyorum" dedi.

BAE'nin Golden Jubilee programı, ülkenin 1971'deki oluşumunu ve küçük bir ticaret limanından ikonik bir küresel varış noktasına yükselişini kutlayan, ülke çapında bir dizi etkinliklere ev sahipliği yapacak. MSC Virtuosa isimlendirme törenine ev sahipliği yapmak, Dubai'nin turizm, ticaret ve teknoloji için uluslararası bir merkez olarak konumunu kabul etmekte ve son 50 yılda çeşitli sektörlerde en yüksek uluslararası standartları belirleme başarısını vurguluyor. Olağanüstü liman ve kruvaziyer terminali tesisleri de dahil olmak üzere birinci sınıf altyapısı ile Dubai, dünyanın en büyük yolcu gemilerinden bazılarını ağırlamakta ve şehrin hem bölgesel hem de uluslararası kruvaziyer güzergahları için en uygun geçişlerden biri olarak konumunu daha da güçlendiriyor.

Turizm ve Ticaret Pazarlama Departmanı (Dubai Turizmi) Genel Müdürü Helal Saeed Almarri, "Dubai'nin Majesteleri Şeyh Muhammed Bin'in vizyonuna dayanarak bölgenin kruvaziyer merkezi olarak ortaya yükselişinden büyük gurur duyuyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başkan Yardımcısı ve Başbakanı ve Dubai Hükümdarı Rashid Al Maktoum, şehri dünyanın en çok ziyaret edilen ve tekrar ziyaret edilen destinasyonu haline getirmeyi hedefliyor. Dubai'nin MSC Cruises gibi uluslararası üne sahip bir kruvaziyer firması ile ortaklığı, Dubai'nin kruvaziyer endüstrisinin küresel cazibesinin ve çok yönlü bir turizm destinasyonu olarak konumunun kanıtıdır. Bu dönüm noktası etkinliği, dünyaya güvenli ve emin bir şekilde açılmaya devam ederken, turizm ivmesinin sürdürülmesine katkıda bulunacak ve destinasyon önerilerini daha da güçlendirecektir” dedi.

DP World Grup Başkanı ve CEO'su Sultan Ahmed Bin Sulayem şunları söyledi:

“Dörtlü ortaklık işbirliğinin pekiştirilmesi, MSC Cruises'in Dubai'deki operasyonlarını yeni bir seviyeye taşımakta ve COVID-19 pandemisinin uzun zamandır beklenen finaline ilişkin iyimser tahminler göz önüne alındığında, Emirlikler’in kruvaziyer turizminde beklenen büyümeyi benimseme konusundaki birinci sınıf yeteneğini vurgulamaktadır.”

İsimlendirme töreninin ardından MSC Virtuosa, Abu Dhabi ve Doha ek biniş limanları ile Suudi Arabistan'daki Abu Dabi, Sir Bani Yas ve Dammam limanlarını ziyaret eden 7 gecelik bir seyahat serisinin ilki olarak Dubai'den gelen konuklarıyla 28 Kasım'da ilk Körfez yolculuğuna çıkacak.

MSC Virtuosa, Şubat ayında teslim edildi ve MSC Cruises'ın en yenilikçi ve çevresel açıdan gelişmiş gemilerinden biri olarak sosyal merkezindeki çarpıcı bir LED gökyüzü kubbesi ile ikonik 112 metre uzunluğundaki bir gezinti yolu ile karakterize edilen Meraviglia sınıfı gemi neslinin bir parçası.

19 güverteli gemi, her yaştan konuklarına en iyi kaliteli restoranlar, birinci sınıf eğlence, barlar ve dinlenme salonları, butik alışveriş, spa ve fitness merkezleri, aquapark ve küçük çocuklardan gençlere yönelik birçok kulüp sunacak.

Gemi, fütüristik sürükleyici bar ve eğlence deneyimi sunan dünyanın ilk insansı robot barmenine sahip yepyeni MSC Starship Club’ı misafirlerine sunacak.

MSC Cruises, MSC Cruises misafirlerinin mürettebatının ve gemilerinin ziyaret ettiği toplulukların refahını korumak için tasarlanmış endüstri lideri sağlık ve güvenlik protokolü için Avrupa genelindeki düzenleyici kurumlardan alınan onayların ardından Ağustos 2020'de faaliyetlerine yeniden başladı. Son olarak, 20 Mayıs'ta MSC Virtuosa'nın şu anda Britanya Adaları'na yerel yolculuklar gerçekleştirdiği İngiltere'deki operasyonları yeniden başlatan ilk firma oldu.

Bugüne kadar binlerce misafir, şirketin öncü korumalı kıyı gezileri de dahil olmak üzere güvenli cruise tatilinin keyfini çıkardı. Bu yaz, bu protokolün bir sonucu olarak on geminin daha yeniden denizlere açılması planlanıyor.

Protokol, MSC Cruises'ın "COVID-19 Blue-Ribbon Expert Group" da dahil olmak üzere uluslararası sağlık uzmanları ve Avrupa genelinde ilgili ulusal ve bölgesel sağlık, ulaşım ve güvenlik yetkilileriyle yakın işbirliği içinde 2020 yılında geliştirildi.

msc-032.jpgmsc_-003.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim