• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

MSC Virtuosa, 14 ay sonra İngiltere'den hareket eden ilk yolcu gemisi oldu

MSC Virtuosa, 14 ay sonra İngiltere'den hareket eden ilk yolcu gemisi oldu
MSC Virtuosa, denizler üzerindeki ilk sezonunun başlangıcı olarak 4 gecelik bir seyahat için Southampton Limanı’ndan ayrıldı ve 14 aylık bir aradan sonra yeniden İngiltere'den yolculuk başladı.

MSC Cruises’ın amiral gemisi MSC Virtuosa, karadaki küresel pandeminin bir sonucu olarak Mart 2020'de global kruvaziyer sektörünün gönüllü olarak durma noktasına gelmesinden bu yana İngiliz sularında seyahat eden ilk gemi oldu.

MSC Cruises’ın MSC Grandiosa gemisi, Akdeniz'de haftalık seferlerine başladığı 2020 yılının Ağustos ayında endüstri için yeni bir standart belirleyen gelişmiş sağlık ve güvenlik protokolünün bir dizi Avrupa otoriteleri tarafından onaylandıktan sonra kullanımıyla, uluslararası sularda seyahat etmeye başlayan ilk büyük kruvaziyer hattı oldu. 

MSC Cruises CEO'su Gianni Onorato şunları söyledi:

“MSC Virtuosa’nın ilk seferinin, bir yıldan uzun süren zorunlu aranın ardından İngiliz limanlarında yeniden deniz yolculuğuna başlamasıyla ve bunun sektörümüz için bir sonraki yeniden başlatma aşamasını etkili bir şekilde müjdeliyor olması sebebiyle gurur duyuyoruz.”

MSC Virtuosa’nın İngiltere yolculukları, MSC Grandiosa ve MSC Seaside’ın Akdeniz’deki mevcut seferlerine katkıda bulunurken, MSC Cruises önümüzdeki haftalarda şirketin güvenli ve sorumlu operasyonlarına devam etmek için ilgili makamların onayını takiben, Doğu ve Batı Akdeniz ile Kuzey Avrupa'da beş gemiyi daha yeniden seyahatlerine başlatma hazırlıklarını sürdürüyor.

Çevresel açıdan gelişmiş yepyeni MSC Virtuosa, yaz aylarında yalnızca İngiliz sakinleri ve COVID-19 aşısı bekleyen veya zaten aşılanmış olan her yaştan misafir için satışa sunulacak. Tüm misafirlerin gemiye binmeden önce teste tabi tutulması ve aşılanmamış misafirlerin de gemiye binmeden 72 saat öncesine kadar yapılan testin negatif sonucunu göstermeleri gerekiyor.

MSC Cruises “COVID-19 Blue-Ribbon Uzman Grubu” da dahil olmak üzere, uluslararası sağlık uzmanlarının katkılarıyla ve Avrupa çapında ulusal ve bölgesel sağlık, ulaşım ve güvenlik otoriteleri ile yakın işbirliği içinde geçen yıl geliştirilen MC Cruises sağlık ve güvenlik protokolüne uygun olarak hazırlanan, biniş öncesi ve gemide uygulanan koruyucu önlemler hem konuklar hem de mürettebat için geçerli.

Mayıs ayının başında başlatılan, tüm mürettebat üyeleri için filo çapında kapsamlı ve devam eden aşılama programı ile MSC Cruises’ın bir parçası olarak MSC Virtuosa gemisindeki 1.150 mürettebatının çoğu, COVID-19 aşılarını oldu.

gemi_-010.jpg

 DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim