• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 28 °C
  • Çanakkale 25 °C

MSC, SEAGO, CMA-CGM ve BARKON Dokuz Eylül Üniversitesi kariyer günlerine katıldı

MSC, SEAGO, CMA-CGM ve BARKON Dokuz Eylül Üniversitesi kariyer günlerine katıldı
Dokuz Eylül Üniversitesi 2015 yılı 19. Bahar Kariyer Günleri’nin ikinci haftası başladı. İkinci haftanın ilk konukları MSC Gemi Acenteliği, SEAGO Line CMA- CGM Deniz Acenteliği A.Ş.ve BARKON Gemi Acenteliği oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği ve iki hafta devam eden 2015 yılı 19. Bahar Kariyer Günleri’nin ikinci haftası başladı. Başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sadık  Özlen Başer’in yaptığı ilk oturuma;  MSC Gemi Acenteliği İnsan Kaynakları Müdürü Serap Tosun, SEAGO Line Müşteri Hizmetleri Takım Lideri Çağdaş Tuncel, CMA- CGM Deniz Acenteliği A.Ş. İthalat Departman Müdürü Umut Yalçın ve BARKON Gemi Acenteliği İzmir Şube Müdürü Yiğit Özbütev katıldı.  

Doç. Dr. Sadık Özlen Başer oturuma, katılımcılara konuşmacılar hakkında bilgi vererek başladı ve sözü ilk olarak MSC Gemi Acenteliği İnsan Kaynakları Müdürü Serap Tosun’a bıraktı. Kurumunun tanıtım filmi gösteriminin ardından sözlerine başlayan TOSUN, kurum faaliyetleri ve insan kaynakları politikaları hakkında bilgi verdi. Kurumunun lojistik sektöründeki yatırımlarına dikkat çeken TOSUN, sektörün daha da gelişmesini beklediklerinden söz etti. Tosun, okul hayatında aktif olan öğrencilerin iş hayatında öne çıktığını vurgularken, şirketlerin başvuran adayları incelediği gibi, adayların da çalışmak istedikleri şirketleri iyi araştırmalarını önerdi. 

Daha sonra söz alan DEÜ Denizcilik Fakültesi 2006 mezunlarından SEAGO Line Müşteri Hizmetleri Takım Lideri Çağdaş Tuncel kariyeri ve kurumu hakkında bilgiler verdiği sunumunda genç ve kadın ağırlıklı bir çalışan yapılarının olduğuna değindi. Okul hayatında edinilen bilgi ve kültürün iş hayatında çok önemli olduğunu belirten Tuncel, öğrencilere beklentilerine uygun hedefler belirlemelerini önerdi. 

Bir sonraki konuşmacı olan DEÜ Denizcilik Fakültesi 2000 mezunlarından CMA- CGM Deniz Acenteliği A.Ş. İthalat Departman Müdürü Umut Yalçın, kurumu hakkındaki sunumunun ardından Denizcilik Fakültesi mezunlarının satış alanında uzmanlaşması gerektiğini, diğer bölüm mezunlarının bu alandaki adaptasyon süreçlerinin daha uzun olduğunu aktardı. Yalçın ayrıca sosyal faaliyetlere sıkça katılan öğrencilerin bu faaliyetlerde edindikleri çevrenin iş hayatında da onlara yararlı olabileceğini belirterek sözlerine son verdi. 

Son olarak söz alan DEÜ Denizcilik Fakültesi 1997 mezunu BARKON Gemi Acenteliği İzmir Şube Müdürü Yiğit Özbütev  şirket faaliyetleri ve temsil ettikleri kurumlar hakkında bilgiler vererek sözlerine başladı. Küçük ölçekli şirketlerin müşteri odaklı çalıştıklarını ve birimler arası entegrasyonun fazla olduğunu, stajyer ve yeni mezun adayların bu kurumlarda farklı birimlerde deneyim kazanmalarının kendilerine avantaj sağlayacağını belirtti. Kurumunun işe alımlarda Denizcilik Fakültesi mezunlarına öncelik verdiğini, mevcut çalışanlarının da yaklaşık yarısının Denizcilik Fakültesi mezunlarından oluştuğunu aktararak konuşmasını sonlandırdı. Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü üyeleri oturum başkanı ve konuşmacılara kulüp adına teşekkür belgelerini sundular.

deu-007.jpg

deu1-008.jpg

deu2-009.jpg

deu3-010.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Denizci.
16 Nisan 2015 Perşembe 10:09
10:09
Tebrikler. Helal olsun sizlere. Daha fazla eğitime hız verin.
81.214.71.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim