• BIST 10158.57
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 19 °C

MSC Group'un yeni lüks gemi markası belli oldu

MSC Group'un yeni lüks gemi markası belli oldu
MSC Group, yeni nesil seçkin lüks gezginler için tasarlanan yeni lüks gemi markası Explora Journeys'i duyurdu. 300 yıldan fazla denizcilik geçmişi ile Explora Journeys, gezginlerin keşif kutlamalarına imkan veren bir okyanus kaçışı sunacak.

MSC Group, yeni nesil seçici gezginler için tasarlanan Explora Journeys isimli yeni markanın lansmanı ile lüks kruvaziyer pazarına girdiğini duyurdu. Fincantieri tarafından inşa edilen 4 adet lüks gemiden ilki 2023'te yola çıkacak ve kalan gemiler 2024, 2025 ve 2026'da hazır olacak.

Her biri en son denizcilik teknolojisini kullanarak destinasyonlar arasında keşif yolculukları sağlayacak. Konuklar, en üst düzeyde hizmet ve olanaklarla benzersiz bir gemide seyahat edecekler.

MSC Group Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, "Kruvaziyer deneyimini yeniden tanımlayacak ve kendi kategorisini yaratacak lüks bir marka inşa etmek, benim ve ailemin uzun zamandır süregelen bir vizyonuydu. Kişisel seyahat isteklerimizden ilham alan Explora Journeys, konukların rahatlığına, hatıralar oluşturmasına ve sevdikleriyle denizde geçirdikleri zamanın keyfini çıkarmalarına olanak tanıyan ve diğerlerine hiç benzemeyen bir okyanus serüveni olacak. Ne de olsa zaman en büyük lükstür” dedi.

Dünyanın önde gelen süper yat ve lüks konaklama tasarımcıları ile ortaklaşa tasarlanan yenilikçi gemi, İsviçre zerafetini modern Avrupa işçiliği ile kusursuz bir şekilde harmanlayacak. Okyanusa sıfır 461 süit ve rezidans ile konuklar, boydan boya döşenen pencerelerinden ve kişisel özel teraslarından denizin ve limanın çarpıcı manzaralarının keyfini çıkaracaklar. Suitler, sektör kategorilerinin en genişleri arasında yer alan 35 metrekareden başlayacak.

Explora Journeys CEO'su Michael Ungerer, "Explora Journeys, daha uzun süre geçirmek, daha geç ayrılmak ve daha fazla seyahat etmek isteyen konuklar için tasarlandı. Müşteri odaklı olmak, yaptığımız her şeyin merkezinde yer almaktadır. Misafirlerimiz için mükemmel gemiyi tasarlamak adına araştırmalar yaptık, organize gruplar düzenledik ve lüks konusunda küresel uzmanlarla görüşmelerde ev sahipliği yaptık. Explora Journeys, yeni nesil lüks gezginler için klasik gemi seyahati deneyimini yeniden keşfederek seyahat endüstrisine yeni bir bakış açısı getirecek. Kişiselleştirme ile gemide geniş bir açık/kapalı spa ve fitness alanı ile sağlıklı yaşam sunuluyor. Terapi odalarından son teknoloji fitness ekipmanlarına, grup egzersiz derslerinden kişisel antrenman randevularına kadar, kişiye özel programlar tatilde dinç kalmayı kolay ve keyifli hale getirmektedir. Her destinasyonda kişiye özel sağlıklı yaşam deneyimleri, dinlenmeyi ve gençleşmeyi, gemide ve karada kolayca erişilebilir hale getirecektir” dedi.

DENİZİN REHBERLİĞİNDE

Explora Journeys, Fincantieri ile ortaklaşa olarak çevreyi destekleyen en son teknolojileri kullanarak yarın için gemiler inşa ederken alternatif enerji çözümlerine uyum sağlamaya da hazır. Tasarım, gelecekteki hibrit güç üretimine izin veren güç depolama olanağının yanı sıra nitrojen oksit (NOx) emisyonlarının yüzde 90 oranında azaltılmasını sağlayan en son seçici katalitik indirgeme (SCR) teknolojisini içeriyor. Limanda olduğu sürede CO2 emisyonlarını önlemek için gemiden kıyıya güç sistemiyle inşa edilen ve deniz gazı yağı ile çalışan 4 adet geminin tümü, su altı gürültüsünü azaltmak için RINA DOLPHIN sertifikalı olaca. Explora Journeys’de ziyaret edilen yerler ve topluluklara olumlu etkiler bırakmaya odaklandığından, ne gemide ne de karada de tek kullanımlık plastikler kullanılmayacak.

Pierfrancesco Vago, "MSC Ailesi denize dair, engin bilgileriyle birlikte tutku, sevgi ve en önemlisi derin bir saygı duyar. Gemilerimiz, hareketi daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru yönlendirmemizi sağlamak için en son teknolojiyi kullanacak. Ortaklarımızla birlikte, şu anda sadece bu nesil için değil, gelecek nesiller için de çıtayı yükselten çığır açan teknolojiler geliştiriyoruz” dedi.

7 geceden başlayan yolculuklarla, sınıfının en iyisi misafir deneyimini, sabahları rahat ve heyecanlı akşamları garantileyecek. Ekvatorun çok kuzeyine ve güneyine giden gemilerle, ilk güzergahlar, Saint Tropez, Bordeaux ve Reykjavik gibi ünlü destinasyonların ve Kastellorizo, Bozcaada ve Lofoten Adaları gibi gizli mücevherlerin ideal karışımını sunacak. Explora Journeys, konukları daha özgün bir deneyimin ve daha yavaş bir seyahat hızının keyfini çıkarmak için daha az seyahat edilen limanları ziyaret etme imkanı sunacak.

SEMBOLİK BİR LOGO

Mandaladan ilham alan Explora Journeys logosu, MSC Group CFO'su, kurucusu Gianluigi Aponte'nin kızı ve Başkan Pierfrancesco Vago'nun eşi Alexa Aponte-Vago tarafından tasarlandı. Maneviyatta kökleri olan model, kişisel keşif ve tatmin yolculuğunu temsil ediyor. Lotus çiçeği çizimi ise bedenin ve zihnin saflığını simgelerken, zambak çiçeği de alçakgönüllülüğü ve Avrupa mirasıyla bir bağlantıyı simgeliyor. Sofistike yazı tipi, denizin ince kıvrımları temsil ediyor.

BENZERİ OLMAYAN BİR GEMİ İNŞA ETMEK

Explora Journeys, İtalya'nın Monfalcone kentindeki Fincantieri tersanesinde bir çelik kesme törenine ev sahipliği yaptı. Uzun süredir devam eden bir denizcilik geleneği olan bu an, 2023'te yelken açması planlanan Explora Journeys'in ilk gemisi Explora I'in yapım sürecinin başlamasını kutluyor. Vago ve Ungerer, törene Fincantieri yönetim ekibinden temsilcilerle birlikte katıldı.

2023 Açılış Koleksiyonu için rezervasyonlar 2021 Sonbaharında açılacak.

msc_1-031.jpgmsc_2-025.jpgmsc_3-017.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim