• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

MSC, gemi bakımında robotik teknoloji kullanacak

MSC, gemi bakımında robotik teknoloji kullanacak
MSC, proaktif temizlik için tasarlanmış ilk robotik teknoloji olan JotunHullSkater'ı ve HullSkatingSolutions'ın (HSS) bir parçası olarak SeaQuantumSkate anti-fouling'i bu yılın sonlarında MSC Eva'ya kuracak.

Jotun'dan yapılan açıklamaya göre, çözüm proaktif olarak gemi gövdesinin biyoyakıtı keserek optimum verimlilik, azaltılmış yakıt maliyetleri ve önemli ölçüde daha düşük CO₂ emisyonları sağlaması için çalışacak.

Teknoloji, Jotun'a göre, seçilen gemide bulunan zehirli boya ve robotik proaktif temizleyiciyi proaktif durum izleme, üst düzey teknik servis ve performans ve servis seviyesi garantileriyle birleştiriyor.

Jotun operatörleri, HullSkater'ı bir 4G bağlantısı üzerinden kontrol ederek tescilli bir algoritma ve büyük veri ile geliştirilen bireysel gemi programları doğrultusunda temizlik ve incelemeler gerçekleştirdi.

Jotun Denizcilik Global Kilit Müşteri Yöneticisi AlbertoGenovesi şunları söyledi:

"MSC yalnızca bir pazar lideri değil, aynı zamanda IMO'nun denizciliğin karbonsuzlaştırılması hedeflerini karşılamak için yenilikçi yeni çözümler keşfetme konusunda da öncülük ediyor.

Gelişmiş filolarına uzun yıllardır birinci sınıf kirlenme önleyici kaplamalar sağlamak için onlarla bir ortak olarak çalıştık ve HSS'nin iş paydaşları için hem iyileştirilmiş çevresel performans hem de gelişmiş verimlilik ve maliyet kontrolü sağlama hedefleriyle uyumlu olacağını biliyorduk."

Teknoloji, 2020'nin ilerleyen günlerinde Çin'deki GWD Guangzhou Tersanesi’nde MSC Eva'ya kurulacak ve aynı zamanda sınıf yenileme ve gaz yıkayıcı kurulumundan geçecek. Geminin farklı su sıcaklıklarına ve ortamlara maruz kalan esnek yelken modeli, ciddi bir biyolojik kirlenme sorunu yaratıyor.

Jotun, bu tür zorluklarla karşılaşan tüm gemiler HSS proaktif yaklaşımını benimserse - biyolojik kirlilik ortaya çıkmadan önce gövdeleri temizler ve dolayısıyla ilgili sürtünme ve yakıt tüketimini ortadan kaldırırsa - denizcilikte CO₂ emisyonlarının yılda en az 40 milyon ton azaltılabileceğini iddia etti.

MSC MediterraneanShippingCompanyNewbuildings Başkanı GiuseppeGargiulo, "Denizcilik endüstrisinin iddialı çevresel hedeflere ulaşmak için yenilikçi çözümler benimsemesi gerektiğinin kesinlikle farkındayız. HSS'nin biyolojik kirlilik sorununu çözmeye yardımcı olacağına inanıyoruz, bu da doğal dünya için güçlü faydalar anlamına geliyor - azaltılmış emisyonlar ve istilacı türlerin daha az yayılması yoluyla - ve işimiz, müşterilerimiz ve toplumumuz için daha iyi sonuçlar. Bu, MSC'de başarmayı amaçladığımız şeyin somutlaşmış halidir. Daha sürdürülebilir bir nakliye endüstrisi sunma söz konusu olduğunda temiz tekneler yapbozun yalnızca bir parçası, ancak yine de merkezi bir parça. MSC, hem işimiz hem de bir bütün olarak denizcilik sektörü için genel çevresel etkiyi en aza indirmek için yeni ölçeklenebilir çözümleri keşfetmeye ve denemeye kararlıdır” dedi.

Gemi gövdelerine yapışmak için manyetik tekerlekler kullanan JotunHullSkater, makro kirlenme büyümeden önce tek tek bakterileri ve biyofilmi temizlemek için çalışır. Bu kadar erken bir aşamada, kirlenme, kaplamada veya fırçalarda hasar veya aşınma riski olmaksızın kaldırılabilir.

Jotun, bunun yalnızca en yüksek performansı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda reaktif temizleme, maliyetleri düşürme, çevresel risk ve filo esnekliğini optimize etme ihtiyacını da en aza indirdiğini söyledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim