• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

MSC Divina'da 65 ülkeden bin 300 kişi çalışıyor

MSC Divina'da 65 ülkeden bin 300 kişi çalışıyor
Son yıllarda gemi inşa teknolojisinin gösterdiği gelişmeyle, karadaki lüks otel konforundan daha fazlasını sunabilen kruvaziyerlerlerde, alışveriş merkezi, tiyatro salonu, SPA ve spor salonu gibi alanlar yer alıyor.

Kruvaziyerlerde kendinizi Birleşmiş Milletler (BM) binasında sanabilirsiniz. Hemen her milleten insanın çalıştığı gemilerde yüzlerce farklı kültürden ve dilden insanlar buluşuyor. Her seferde 4 bin 200 kişiyi farklı limanlara götüren MSC Divina gemisinde de durum benzer. Gemide 65 ülkeden bin 300 kişi çalışırken, bunlardan 5’i Türk. 

İsmini dünyaca ünlü Fransız aktrist Sophie Loren’in verdiği MSC Divina’da çalışan Türklerden biri de Ali Kurak. Antalya’daki otellerde elde ettiği turizm tecrübesini 22 yıldır denizlerde sürdüren Kurak, MSC Divina’nın bar şefliğini yapıyor. Gemideki 22 barda 110 kişinin sorumlusu olan Kurak, “22 yılda sanırım dünyanın etrafını 5 kez dolaştım. 135 ülkede 500 şehri gördüm. Panama Kanalı’ndan 11 kez geçtim. Yerküredeki 206 ülkeden dostlarım arkadaşlarım oldu. Gemilerde çalışmak beni mutlu ediyor. Gemide çalışmanın en zor tarafı hasret. 5 ay boyunca ailenizi göremiyorsunuz. Ama ailem de bu duruma alıştığı için kruvaziyer turizmi benim için yaşam tarzı oldu” diyor.

Madagaskar’dan gelen Sadrine Freda ise, “Gemiye binen Türklerin Madagaskar’ı merak ederek sorular sorması beni mutlu ediyor” diyor. Filipinler’de yaşayan Marione Melanie ise, “Gemide hangi milletten geldiğiniz değil, görevinizi ne kadar iyi yaptığınız önemli. Çünkü, denizde olmak büyük sorumluluk gerektiriyor” diye konuşuyor.  

Akdeniz’in en büyük kruvaziyer gemi şirketi olan MSC (Mediterranean Shipping Company) 15 modern gemisiyle yaklaşık 110 liman kentine uğruyor. Her gemisinde 6-7 Türk personelin çalışmasına dikkat eden şirketin Türkiye’deki temsilcisi Arkas Turizm Genel Müdürü Fatih Sarıoğlu, “Yüzen oteller ülkemizde çok iyi tanınmıyor ama yeni yapılan kruvaziyer limanların hizmete girmesiyle büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz” dedi.  

‘Kültür harmanı içinde mutluyum’

İtalya’nın Cenova Limanı'ndan hareket ederek, Civitavecchia ( Roma), Palermo, Cagliari, Mollarco, Valencia (İspanya) ve Marsilya (Fransa) liman kentlerini dolaşan MSC Divina’da çalışanlardan bir diğeri de Bosna Hersekli Nermin Ajradinovikj. Ajradinovikj, “Burası o kadar renkli bir işyeri ki her dakika farklı biriyle tanışabilirsiniz. Tam bir kültür ve dil harmanı içinde çalışmak güzel bir duygu” derken Dominik Cumhuriyeti’nden gelen Sergio Rosario ise, “En iyi arkadaşlarımın Filipinli olması gemi otellerin çok kültürlülüğünün bir işareti” ifadelerini kullanıyor. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim