• BIST 9538.72
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

MSC Cruises’un yeni gemisi MSC Virtuosa’nın isimlendirilme töreni, Dubai'de yapıldı

MSC Cruises’un yeni gemisi MSC Virtuosa’nın isimlendirilme töreni, Dubai'de yapıldı
Birleşik Arap Emirlikleri, MSC Cruises’un yeni gemisi MSC Virtuosa’nın isimlendirilme törenine ev sahipliği yaptı. MSC Virtuosa’nın isimlendirilmesi resmi olarak Dubai Port Rashid'de görkemli bir tören ile kutlandı.

Dünyanın üçüncü en büyük yolcu gemisi markası olan MSC Cruises, Hollywood yıldızı Sophia Loren ile Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) MSC Virtuosa'nın isimlendirme törenini gerçekleştirdi.

MSC Cruises, BAE'ye ve marka lideri olduğu geniş Orta Doğu pazarına olan uzun vadeli taahhüdü nedeniyle törenin ev sahipliği için Dubai'yi seçti. MSC Virtuosa, 6 bin 334 yolcu ve bin 704 mürettebat kapasitesiyle Dubai'de Mart 2022'ye kadar Arap Denizi'ne hizmet edecek.

Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı ve DP World ile ortaklaşa olarak Port Rashid'deki etkinlik, Emirlik'in küresel kruvaziyer tatilcileri için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olarak artan önemini yansıtıyor ve kruvaziyer endüstrisinin BAE'de turizmin daha fazla gelişmesine katkı sağlıyor.

MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, “Bölgeye uzun süredir devam eden ve uzun vadeli taahhüdümüzü pekiştirmek üzere Altın Jübile yılında, Birleşik Arap Emirlikleri'nde köklü denizcilik geleneği törenini gerçekleştirmekten onur duyuyoruz. Filomuzdaki yeni, teknolojik ve çevresel açıdan en gelişmiş gemilerden biri olan MSC Virtuosa’nın isimlendirme töreni, Körfez bölgesindeki konuşlandırmamızın bir parçası olarak burada yapılacak. Cruise, BAE'nin dinamik turizm endüstrisinin ayrılmaz bir parçasıdır ve benzersiz küresel dağıtım ağımız sayesinde, turizm endüstrisinin yerel olarak daha fazla büyümesini desteklemek adına, ülkeyi ve Orta Doğu'yu tüm dünyada çekici bir tatil seçeneği olarak tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

BAE’nin tanınmış ünlülerinden Omar Butti'nin seramoni sunucusu olarak ev sahipliği yaptığı törende, Hollywood yıldızı Sophia Loren, geminin gövdesindeki şişeyi kırıp kurdeleyi keserek 17. MSC Cruises gemisini resmen isimlendirmek üzere sahneye çıktı.

Yıldızlarla dolu gece, gemilerin zarif restoranlarından birinde gurme bir akşam yemeği yemeden önce, çarpıcı Dubai silüetine karşı muhteşem bir havai fişek gösterisiyle sona erdi. Etkinliğin konukları ayrıca, dünyaca ünlü şarkıcı-söz yazarı Rag'n'Bone Man'in en bilinen hit şarkılarını seslendirdiği bir performansla törenin keyfini çıkardı.

DP World Grup Başkanı ve CEO'su Sultan Ahmed Bin Sulayem, “Bölgesel ve küresel olarak lider bir destinasyon statüsünü sürekli olarak yeniden teyit eden Mina Rashid'de MSC Virtuosa adlandırma törenine ev sahipliği yapmak bizim için gurur verici bir an. Limanın en son teknolojiye sahip tesisleri, yolcu taşıma kapasitesi ve stratejik konumu, birkaç önemli ödül kazanmamıza yardımcı oldu; Son olarak, 2021 Dünya Seyahat Ödülleri'nde Orta Doğu'nun Önde Gelen Yolcu Limanı Ödülünü üst üste 14. kez aldı. Limanın BAE ekonomisine ayrılmaz bir katkı sağlamaya ve Dubai'nin önemli bir ekonomik direği olmaya devam etmesini sağlamak üzere çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı Genel Müdürü Ekselansları Helal Saeed Almarri ise şunları söyledi:

“Dubai'yi en çok tercih edilen ve ziyaret edilen destinasyon yapmak için vizyoner liderliğimizden ilham alan bir hedef koyduk. MSC Cruises'ın en yeni amiral gemisi MSC Virtuosa'nın Dubai'deki isimlendirme törenine ev sahipliği yapılması, şehrin, bölgeye giden yolcular için popülaritesinin kanıtıdır.”

MSC Virtuosa, 10 restoran, 21 bar ve dinlenme salonunun yanı sıra 5 yüzme havuzuna sahip ve geminin konuklarına Körfez bölgesindeki en iyi destinasyonları deneyimleme fırsatı sunmak için Dubai'deki üssünden kış sezonu boyunca Abu Dabi, Sir Bani Yas Adası ve Katar dahil çarpıcı Arap Denizi güzergahları sunacak.

Yenilikçi gemi, 19 güverte boyunda ve bu kış Dubai'den bir haftalık yolculuklar için dünya mutfağından en iyi kaliteli yemekler, birinci sınıf eğlence, denizdeki en büyük alışveriş alanına sahip rahatlatıcı barlar ve dinlenme salonları, spa ve fitness merkezi, aquapark ve küçük çocuklardan gençlere kulüpler ile konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor. Geminin göze çarpan özelliği, geminin sosyal merkezi olan çarpıcı LED gökyüzü kubbesine sahip ikonik 112 metrelik gezinti yeri. Konukları bekleyen bir başka benzersiz özelliklerden biri ise, yalnızca MSC Virtuosa'da bulunan ve dünyanın ilk fütüristik insansı robot barmeni Rob'u içerisinde barındıran yepyeni MSC Starship Club alanı.

Port Rashid'deki etkinlik, Dubai hükümeti tarafından oluşturulan ve MSC Cruises'ın gemilerinin 2020'de operasyonlarını yeniden başlatmasına izin veren endüstri lideri sağlık ve güvenlik protokolü tarafından desteklenen tüm halk sağlığı ve güvenliği protokollerine uygun olarak gerçekleştirildi. Özel etkinlik aynı zamanda BAE'nin Altın Jübile'sini çevreleyen kutlamaların bir parçası olarak, Dubai'nin World EXPO 2020'ye ev sahipliği yapmasıyla aynı zamana denk geliyor.

Adlandırma töreninin ardından MSC Virtuosa, Abu Dhabi, Sir Bani Yas Adası ve Doha ziyaretleriyle ilk Körfez seyahati için Dubai'den hareket etti.

msc-4-002.jpgmsc-3-002.jpgmsc-2-004.jpgmsc-1-005.jpgmsc-5-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim